Home Justitie Mensensmokkelaars gevat in Zeebrugge

Mensensmokkelaars gevat in Zeebrugge

0

Afgelopen weekend heeft de scheepvaartpolitie in onze buurgemeente Zeebrugge twee vermoedelijke mensensmokkelaars opgepakt, weet Focus WTV.

Ze boden zich met hun Moldavisch voertuig aan voor inscheping in de ferry Pride of Bruges, om zo de oversteek te maken naar Hull. Het ging om Roemenen, die vergezeld waren van een zevenjarig meisje. De agenten ontdekten dat één van de volwassenen in de wagen een Albanees was die gebruik maakte van een vals Roemeens paspoort. Zowel de man als de vrouw van het Roemeens koppel die in Italië woonachtig zijn, werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Zij werden aangehouden. Voor het zevenjarige dochtertje werd opvang geregeld, en familie van het koppel kwam het meisje ondertussen ophalen vanuit Italië. Ook de Albanese man, die vanuit Italië door het Roemeense koppel werd gesmokkeld en die gebruik maakte van het valse paspoort, werd door de onderzoeksrechter aangehouden.

Artikel