Home Regionieuws Nog slechts 36 provincieraadsleden..

Nog slechts 36 provincieraadsleden..

1

Een nieuw jaar en dus betekent dat ook een nieuwe start voor het provinciebestuur van West-Vlaanderen. Dat vierde woensdagmorgen in het Brugse Concertgebouw. In een afgeslankte vorm wachten nieuwe uitdagingen voor de bestuursploeg en het personeel. Flexibiliteit is het nieuwe codewoord in Boeverbos. Het aantal raadsleden is intussen gedaald van 72 naar 36 en ook het aantal gedeputeerd slinkt van zes naar vier. In 2019 werken er nog zo’n 700 mensen voor de provincie. Niettegenstaande de afslanking en de beperking van bevoegdheden wil de provincie meer dan ooit bewijzen dat ze noodzakelijk is voor een vlot bestuur.

Artikel

1 REACTIE

  1. Weet dat Rome niet in één dag gebouwd was, maar de “Provincie” in haar huidige vorm is een onnodig iets, heb dit hier al vermeld, alles kan perfect in de Vlaamse regering worden geïntegreerd zonder één ontslag van de huidige 700 ‘werknemers’.
    Het zou ons enkel maar één Vlaamse Minister meer kosten, zelfs waarschijnlijk ook niet nodig, dus een aanzienlijke besparing…

Comments are closed.