Home Sport Een sportieve en gezonde start van 2019 bij de Zwem Academie

Een sportieve en gezonde start van 2019 bij de Zwem Academie

0

Ook in 2019 helpt de Zwem Academie u met het realiseren van uw sportieve voornemens. In een tiental lessen maken onze instructeurs zowel volwassenen als kids vertrouwd met de meest economische zwemslag: de crawl. Met één uurtje les per week in kleine groepjes (maximaal 5 deelnemers per lesgever) leren kids vanaf 7 à 8 jaar nog vóór de paasvakantie een mooie crawl aan. Ook volwassenen krijgen de nodige aandacht en ruimte om hun sportieve doelen te bereiken. Zij hebben een ruime keuze uit zowel avond- als daguren. Alle Zwem Academie lesgevers zijn gekwalificeerd én bijgeschoold, een unieke troef in de regio.

De Zwem Academie heeft een topjaar achter de rug. Hoogtepunt was het vijfde Immo Van de Walle PACO-zwemfeest in november. “Met 153 zwemmers uit 9 clubs en meer dan 170 bezoekers brak deze feestelijke editie alle records”, glundert voorzitter David De Wandel. “Special guest Fanny Lecluyse zette tijdens de pauze de kers op de taart met een demonstratie en handtekeningensessie. Zelfs de mama’s en papa’s ruilden hun koffiepauze voor de zwemkunsten van de Westvlaamse topatlete en bleven aandachtig kijken en luisteren.” Drie weken later zwom Fanny naar een bronzen medaille op de 200 meter schoolslag op de Wereldkampioenschappen zwemmen te Hangzhou, China.
Maar 2018 bracht nog leuke verrassingen met zich mee voor de Zwem Academie.
Zo ontving de club de begeerde ‘zilveren druppel’ van de Vlaamse Zwemfederatie voor haar kwaliteitsvolle jeugdwerking. “We behalen dit kwaliteitslabel nu voor het vijfde jaar op rij. Dat we dit jaar opnieuw zo hoog scoren heeft alles te maken met de hoge kwalificatie- en bijscholingsgraad van onze lesgevers. Want stilstaan is achteruitgaan, luidt het bij ons”.
De Zwem Academie stapte dit jaar ook in het ‘Clubgrade’ project van de Vlaamse Sportfederatie (VSF), een pilootproject dat sportclubs wil helpen strategische bestuurlijke taken op langer termijn te ontwikkelen. “We willen niet alleen sportief sterk staan, maar ook bestuurlijk. We willen groeikansen optimaal benutten en gaan graag nieuwe uitdagingen aan in de toekomst. Alle inspiratie is dan ook welkom”, besluit de voorzitter.

De Zwem Academie is een door de Sportraad erkende zwemvereniging die sinds 2012 jong en oud technische correct leert ‘crawlen’ in het Sportoase Duinenwater zwembad. Deze week starten de nieuwe lessenreeksen, waaronder de Start to Crawl voor volwassenen (op ma of wo) en de Crawl voor Kids (op wo of zo).

Meer weten? Klik naar www.zwemacademie.be of mail naar info@zwemacademie.be

Artikel