Home Regionieuws Paraffine op het strand van Zeebrugge

Paraffine op het strand van Zeebrugge

0

Op de strook strand tussen Bredene en Zeebrugge is paraffine aangespoeld. Paraffine is een derivaat van aardolie. Burgemeester Wilfried Vandaele van De Haan denkt dat het ruim van een schip is schoongemaakt op zee, met alle gevolgen van dien.

Tussen Bredene en Zeebrugge is paraffine aangespoeld. Paraffine is vooral bekend als materiaal om kaarsen mee te maken. Het is een derivaat van aardolie. Het kan ook vrijkomen als het ruim van een schip op zee wordt schoongemaakt. Dat mag natuurlijk niet. Burgemeester Wilfried Vandaele wil dan ook natrekken of er eventueel beelden zijn van een soortgelijke lozing voor onze kust. Dan kan de vervuiler verantwoordelijk worden gesteld. In De Haan zijn vijf mensen sinds vanmorgen bezig om de paraffine op te ruimen. Paraffine is niet goed voor honden en voor zeevogels, het is even slecht als aardolie, zegt de burgemeester nog.

Artikel