Home Justitie 4 inbrekers stonden terecht in Brugge en krijgen samen 18 maanden cel

4 inbrekers stonden terecht in Brugge en krijgen samen 18 maanden cel

0

Vier Serviërs zijn woensdagmorgen gestraft voor minstens twee inbraken waarbij er nogal wat geweld aan te pas kwam. De feiten vonden plaats in onze badstad, in Torhout maar het waren vooral de feiten van op 30 juni vorig jaar in Brugge die de rechter angreep om te bespreken.

Een van de Serviërs, Patrick S., drong toen een woning binnen en trok naar de kelder. Daar stond een brandkast die de man met behulp van een bijl en fors geweld openbrak. Vervolgens ging hij aan de haal met een hoeveelheid handtassen, juwelen en cash geld. De man kon net als zijn kompanen van de andere feiten echter gevat worden en stond voor de Brugse strafrechter terecht. Hij kreeg 15 maanden cel en moet het slachtoffer in totaal voor 18.000 euro vergoeden. De andere Serviers moeten elk een jaar de cel in.

Artikel