Home Knokke-Heist Partijen maken zich op voor de verkiezingen in mei’19

Partijen maken zich op voor de verkiezingen in mei’19

0
Sander Loones (links op de foto)

Alle partijen maken zich vanaf nu op voor de verkiezingen van mei 2019. In West-Vlaanderen speelt CD&V Vlaams minister Hilde Crevits uit op de Vlaamse lijst en Kamerlid Hendrik Bogaert op de Kamerlijst. Of daar ook mensen van Knokke-Heist zullen opstaan is niet duidelijk. Al is de kans groot dat Bert Debrabandere toekomstig schepen van Knokke-Heist. Zich vanuit Knokke-Heist nog op de CD&V-lijst laat zetten. Bij Open-VLD laat men zich nog niet in de kaarten kijken. Des te meer bij N-VA.

Sander Loones (N-VA), die voor nieuwjaar kort minister van Defensie was en onlangs te gast tijdens de nieuwjaarsreceptie van N-VA Knokke-Heist, wordt wellicht lijsttrekker van de Kamerlijst in West-Vlaanderen. Naast Daphné Dumery, Rita Gantois, An Capoen, Koenraad Degroote en dus meer dan waarschijnlijk ook Jean-Marie Dedecker.

In onze provincie vielen de resultaten van N-VA tegen bij de lokale verkiezingen. De naam van Dedecker wordt in die zin vaak als mogelijke versterking geciteerd. Het is in West-Vlaanderen overigens nog steeds onduidelijk waar Vlaams minister-president Geert Bourgeois zal worden uitgespeeld. Daarnaast hebben we ook nog onze eigen Cathy Coudyser. Maar ook Björn Anseeuw, Bert Maertens en Danielle Godderis-t’ Jonck. Het zal dus drummen worden om een verkiesbaar plaatsje te krijgen op de N-VA lijst.

De naam van ex-vicepremier Jan Jambon werd al vaker naar voren geschoven als volgende minister-president en daarom werd het Europese lijsttrekkerschap voor Bourgeois geopperd. Maar Bourgeois zelf zou zijn zinnen nog steeds op de Vlaamse lijst zetten. Er is dus nog geen witte rook.

Of de lokale afdelingen van Groen, SP.a of het Vlaams Belang vanuit Knokke-Heist iemand op de lijst zullen zetten is nog niet duidelijk. We volgen het verder op.

Artikel