Home Cultuur Reimond De Beir was meer dan alleen een dokter

Reimond De Beir was meer dan alleen een dokter

0

Reimond De Beir was meer dan alleen een dokter. Hij was eveneens een autodidact kunstenaar en werkte zowel met gouache, houtskool als met de pen. Bovendien was hij een groot kenner en verzamelaar van kunst.

De Beir ontmoette op zijn doktersronde heel wat Knokkenaars die hij portretteerde. Hij tekende ook de Zwinstreek met zijn polders, dijken met tronken en het vee in de weiden. In de expo krijg je een selectie van zijn werk te zien. Daarnaast zie je ook kunst uit zijn eigen collectie, waaronder werk van huisvriend Floris Jespers.

Je hoort sappige anekdotes over de populaire dokter, verteld door zijn familieleden. Via een nagebouwd interieur krijg je een blik in de dokterswoning van de familie De Beir, nu nog steeds gekend als het ‘Zwart Huis’.

Deze tentoonstelling in Sincfala loopt nog tot en met 21 april.

Voor sappige anekdotes kan je inschrijven voor een gidsbeurt, elke zondagvoormiddag van 10.30 tot 11.30 uur. Reservatie is verplicht: tel. 050/530.730

Artikel