Home Het Weer in Knokke-Heist Het Weer in Knokke-Heist

Het Weer in Knokke-Heist

0

Langs de oostelijke flank van een hogedrukgebied met centrum boven Ierland, voert een in kracht afnemende noordelijke stroming onstabiele lucht naar onze omgeving aan. Het hoog breidt zich morgen nog wat uit over onze regio, maar trekt zich dan langzaam terug op de Atlantische Oceaan. De stroming wordt geleidelijk noordwest- tot westelijk en voert af en toe een storing naar onze regio aan. In de nacht van donderdag op vrijdag trekt een warmtefront over onze kust, zaterdag en zondag passeert telkens een koufront.

Vanavond en vannacht wisselen brede opklaringen af met wolkenvelden. Goed zicht. Minima rond 3 °C. Krachtige wind (6) uit NNO, afnemend tot matig à vrij krachtig (4-5).

Morgen wisselen opklaringen af met wolkenvelden. De bewolking neemt geleidelijk toe en in de loop van de namiddag, maar vooral vanaf de avond, volgt er motregen en lichte regen. Goed zicht, later matig zicht in de neerslag. Maxima rond 6 °C. Matige tot vrij krachtige wind (4-5) uit NNO, krimpend naar NW en afnemend tot matig (4).

Vrijdag is het betrokken met motregen of lichte regen, na de middag blijft het overwegend droog maar er verschijnen weinig of geen opklaringen. Matig zicht, later goed zicht. Maxima rond 8 °C. Vrij krachtige wind (5) uit NNW, ‘s avonds krimpend naar NW.

Zaterdag neemt de bewolking toe gevolgd door regen. Na de middag klaart het op en is er kans op een bui. Matig zicht in de neerslag, later goed zicht. Maxima rond 8 °C. Vrij krachtige wind (5) uit W, toenemend tot krachtig à hard (6-7) en ’s avonds ruimend naar WNW.

Zondag wordt het opnieuw betrokken met regen. In de loop van de namiddag klaart het op en is er kans op een bui. Matig zicht in de neerslag, later goed zicht. Goed zicht. Maxima rond 9 °C. Krachtige wind (6) uit W, ruimend naar WNW en toenemend tot hard (7).

Maandag wisselen opklaringen af met zwaarbewolkte perioden waarbij er een bui kan vallen. Goed zicht, matig zicht in een bui. Maxima rond 8 °C. Krachtige wind (6) uit NW, krimpend naar WNW en afnemend tot vrij krachtig (5).

Langetermijnverwachting van dinsdag 15/01/19 tot zaterdag 19/01/19

Voor het grootste deel van de periode staat er over onze regio een zonale stroming die van tijd tot tijd storingen naar onze kust aanvoert. We krijgen wisselvallig weer en het blijft vrij zacht, hoewel de maxima geleidelijk iets terugvallen van 9 °C naar zo’n 6 °C.

Artikel