Home Sport 10x sporten is scheepsrecht

10x sporten is scheepsrecht

0
Knokke-Heist blijft een Zee van Sport

Ook in 2019 pakt Knokke-Heist als sportieve kustgemeente uit met zijn sportstimuleringsproject “Knokke-Heist, een zee van sport”. De basisbedoeling van het project is om de sportieve evenementen (mede)georganiseerd door het Gemeentebestuur Knokke-Heist extra te promoten en de deelname aan deze evenementen aan te moedigen door een aanzienlijke financiële recuperatie. Meer en regelmatiger sporten is dus de boodschap. “Elke persoon die deelneemt aan minimum 5 sportactiviteiten krijgt namelijk de helft van het betaalde inschrijvingsgeld terug, zegt Schepen van Sport Jan Morbee. Zij die aan alle 10 de sportevents deelnemen, krijgen het volledig betaalde inschrijvingsgeld terug. Op deze wijze investeert de deelnemer niet alleen in zijn of haar fysieke conditie, men wordt er financieel nog voor beloond ook. Als deelnemer hoef je verder geen administratieve stappen te ondernemen”.

Schepen Jan Morbee een ervaringsdeskundige

Rode draad in het hele project is dat deelnemen steeds winnen is. Het is ondertussen algemeen geweten dat een regelmatige sportbeoefening een positieve invloed heeft op de gezondheid. O.a. de kans op allerlei hart -en vaatziekten en andere hedendaagse stress-gerelateerde aandoeningen kleiner wordt door een regelmatige lichaamsbeweging. Hoog tijd dus om wat we weten ook in de praktijk te brengen en te werken aan een sportieve … way of live … in Knokke-Heist.

Onderstaande sportevenementen komen in aanmerking voor het project “Knokke-Heist, een zee van sport 2019”.

1.Zondag 27 januariMountainbike Beach Challenge
2.Zondag 10 februariLove Bike & Run
3.Zondag 17 maartZwinstedenloop Sluis
4.Woensdag 1 meiKids Run, Knokke Jogging (5 km) & 10K
5.Vrijdag 12 juliStrandloop Knokke
6.Vrijdag 2 augustusStrandloop Heist 
7.Woensdag 7 augustusZeezwemmen
8.Vrijdag 9 augustusLaguna Zwemloop Duinbergen
9a.Vrij 23 – Zat 24 augustusIron Kid @ Sportoase Duinenwater
9b.Zondag 25 augustusFinishers Triatlon @ Sportoase Duinenwater
9c.Woensdag 4 septemberZwintriathlon
10.Donderdag 26 decemberTussen 2 Feestenloop

Een aandachtige lezer zal een duidelijke logica terugvinden in deze programmatie: door deel te nemen aan de Mountainbike Beach Challenge, de Zwinstedenloop, de Knokke 10K, het zeezwemmen en de beide strandlopen heeft men een goede basistraining achter de rug om in september de ultieme sportieve uitdaging aan te gaan: deelname aan één van de 3 triatlonevents.

Artikel