Home Sport Brons voor Marie Van Riet (Vita Sportsclub)

Brons voor Marie Van Riet (Vita Sportsclub)

0

De West-Vlaamse squashclubs kaapten overigen enkele prijzen weg op het Belgisch kampioenschap voor juniores of de jeugd in Herentals. Thimi Christiaens, eerste reekshoofd bij de U17, was in de eerste ronde vrij en won daarna van Kobe Cochez, Tristan Verschuuren en in de finale met 11-3, 11-6 en 11-3 tegen het tweede reekshoofd, Harold Castiaux. Voor Christiaens, lid van Elite Squash Brugge, is het zijn derde nationale titel. Eerder won hij ook al bij de U13 en U15.

Marat Benoit (Keep Fit Squash Team Wevelgem) was bij de U17 in Herentals goed voor een derde plaats. Dries Verhaegen (Waregem Squash), als een A-speler nummer een in ons land bij de jongens voor Thimi Christiaens, haalde de titel binnen bij de heren U19. Imen Tack van Squash Club Roeselare was hier goed voor brons.

Succes was er ook voor Marie-Amélie Callebaut (Waregem Squash) uit Oudenaarde bij de U17. Marie Van Riet (Vita Sportsclub) uit Knokke-Heist behaalde in die leeftijdscategorie brons. Bij de dames U23 was er zilveren medaille voor de Oostendse Anouk Feys. Bij de U19 was Laura Deruyck (Keep Fit Squash Team Wevelgem) enigste deelneemster.

Volgende maand, van 14 tot en met 17 februari, binden in het Waalse Nimy de senioren de strijd aan voor de Belgische titels.

Artikel