Home Justitie Bendeleider Nicolae F. pleit plots schuldig

Bendeleider Nicolae F. pleit plots schuldig

0

De leider van een Roemeense dievenbende, die onder meer twee ramkraken in onze badstad, pleegde, riskeert in beroep negen jaar cel. Tijdens de pleidooien gaf hij voor de eerste keer zijn betrokkenheid toe.

De Roemeense bende was betrokken bij 22 zware diefstallen, waaronder diefstallen in Kuurne en een fietsenwinkel in Borgworm. Maar de zwaarste feiten deden zich voor in de nacht van 11 op 12 april in Knokke. Eerst werd een ramkraak gepleegd op juwelier Colman in de Elizabethlaan in Knokke. De daders reden tot vijf keer toe in de etalage, maar konden geen buit maken. Even later reden ze in de etalage van de Louis Vuitton-winkel langs de Kustlaan. In een mum van tijd gingen de daders aan de haal met handtassen ter waarde van 250.000 euro.

Bendeleider Nicolae F. (44) bleef altijd zijn betrokkenheid hardnekkig ontkennen, maar kreeg toch tien jaar. In beroep ging de procureur-generaal nog verder en vorderde 14 jaar cel. Toen begon het plots bij de man te dagen en ging hij tijdens de zitting over tot volledige bekentenissen. Alleen betwist hij dat hij de leider was van de bende. Erkentelijk voor zijn eerlijkheid milderde de procureur-generaal daarop zijn vordering tot 9 jaar cel. Vijf andere leden van de bende riskeren celstraffen tussen 2 en 7 jaar. Op 20 februari worden de camerabeelden bekeken. Een arrest wordt verwacht op 27 maart.

Artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here