Home Cultuur Il Gardellino met bas Tiemo Wang en sopraan Griet De Geyter tijdens...

Il Gardellino met bas Tiemo Wang en sopraan Griet De Geyter tijdens Klassiek Leeft Stemmig

0

Op zaterdag 2 februari 2019 om 20 uur start de reeks Klassiek Leeft Stemmig in de al even stemmige Sint-Vincentiuskerk in Ramskapelle met het barokensemble Il Gardelino met bas Tiemo Wang en sopraan Griet De Geyter. Het programma is volledig aan J.S. Bach gewijd en bestaat naast solocantates uit virtuoze concerti. Een heerlijke avond voor Bachliefhebbers!

Griet De Geyter: sopraan met passie voor vocale barokmuziek

Als zevenjarige startte Griet haar muzikale opleiding met cursussen blokfluit, zang en piano aan de muziekacademie van Lebbeke. Na het behalen van haar masterdiploma’s zang en blokfluit aan het Lemmensinstituut in Leuven vervolgde ze haar vocale studies in Den Haag en Amsterdam aan de Nederlandse Opera Academie. In 2007 behaalde ze haar masterdiploma in opera ‘magna cum laude’ aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag waar ze ook de ‘Ruim Baan Voor Talent’-prijs ontving om haar vocale studies verder te zetten bij Jard van Nes en Margreet Honig. Griet De Geyter was al van jongs af aan geboeid door een verscheidenheid aan muzikale genres en de mogelijkheden van de stem. Dit vertaalde zich in een eclectische carrière die vele stijlen omvat: van oude tot hedendaagse muziek, zowel in opera en oratorium als in het lied- en kamermuziekrepertoire. Een ander geliefd genre van haar is het lied: ze gaf reeds vele liedrecitals met pianisten Nicolas Callot, Liebrecht Vanbeckevoort, Barbara Baltussen en Pascal Mantin en vormt een vast trio Meleas met haar broer klarinettist Rik De Geyter en pianist Nicolas Callot dat concerten bracht in België en Noorwegen en een video-opname met werk van Mahler maakte. Momenteel werken ze aan een programma met exacte kopieën van historische instrumenten rond muziek van Mozart, Schubert en vroege Beethoven. Griet specialiseerde zich in het uitvoeren van vocale muziek uit de barok, met o.a. een video-opname als sopraansoliste in de Mattheuspassie met de Nederlandse Bachvereniging voor All of Bach en verschillende concerten als soliste met il Gardellino, Collegium Vocale Gent, De Nederlandse Bachvereniging, Le Poème Harmonique en BachPlus.

Tiemo Wang: bas en multidisciplinaire musicus

De bariton Tiemo Wang begon zijn muzikale carrière als violist. Hij werkte bij verschillende ensembles zoals Het Gelders Orkest en de orkesten van de omroep. Als zanger heeft hij zich gespecialiseerd in het barok en hedendaagse repertoire. Hij zingt regelmatig met barokgezelschappen in binnen en buitenland waaronder de Nieuwe Philharmonie Utrecht, BachPlus, Zefiro Torna   en Il Gardelino uit België en Vocalconsort Berlin. Sinds 2007 is Tiemo verbonden aan Silbersee (voorheen VocaalLAB), waar hij onder meer meewerkte aan Séraphin van Wolfgang Rihm met het DoelenEnsemble in een regie van Neil Wallace en aan Passion van Pascal Dusapin in een regie van Pierre Audi (Holland Festival). Bij De Nederlandse Opera zong Tiemo de rol van proletariër in A Dog’s Heart, een nieuwe opera van Alexander Raskatov en werkte hij mee aan Die Soldaten van Bernd Alois Zimmerman. Bij de Nationale Reisopera zong hij William in Robinson Crusoë van Jacques Offenbach in een regie van Marcel Sijm. Bij De Munt Opera in Brussel werkte hij mee aan Les Aveugles, een muziektheatervoorstelling gebaseerd op het toneelstuk van Maeterlinck. Tiemo Wang ontwikkelt zich steeds meer als multidisciplinair musicus. Hij combineerde zang, viool en theater in de solovoorstelling Contact, in opdracht van het Grand Theater Groningen en geregisseerd door Roswitha Bergmann. In de Silbersee productie Dido Dido combineerde hij zang met het Armeens blaasinstrument de duduk en met de kemence, een Turkse vedel. Met het jonge ensemble HYOID contemporary voices werkt hij mee aan het nieuwe project ‘A history of the voice’ van performance kunstenaar en componiste Jennifer Walshe, onder andere op het Transit Festival Leuven en het festival voor contemporaine muziek in Huddersfield(UK).

Tickets: Rang 1: € 20 / € 17 KH Uitpas, BILL, groepen +10 pers Rang 2: € 15 / € 12 KH Uitpas, BILL, groepen +10 pers

Artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here