Home Cultuur Gouden Vork voor Restaurant Cédric

Gouden Vork voor Restaurant Cédric

0

Elk jaar organiseert De Streekkrant onder de noemer “De Gouden Vork” een culinair concours waarbij een deskundige jury speurt naar de allerfijnste gastronomische geneugten. Restaurant Cédric uit Knokke-Heist sleepte hierbij voor de regio Brugge-Oostkust de Gouden Vork 2018 in de wacht. Voor Chef Cédric Poncelet kwam deze bekroning totaal onverwacht uit de lucht gevallen. “Het is een grote eer om uitgekozen te worden uit zo’n grote groep deelnemende restaurants in een brede regio, waar toch veel grote namen tussen zitten, vertelt Cédric. “Ik ben 19 jaar geleden begonnen met niks, dus het is voor mij een mooie bevestiging dat we goed bezig zijn”.

Cédric brengt de klassieke Belgisch-Franse keuken maar hij laat daarbij steeds zijn creativiteit de vrije loop gaan. Hij reist dan ook vaak naar het buitenland om inspiratie op te doen. “Ik geef graag mijn eigen touch aan gerechten zodat het voor klanten altijd een verrassing is wat er op hun bord komt. “

De getalenteerde chef vindt dat je als restaurant moet meegaan met je tijd en vernieuwend moet blijven. “Ik veranderde elke maand mijn menu en de lunch wijzigt ook tweewekelijks. Dit doe ik niet enkel voor de klanten maar ook voor mezelf. Ik hou van afwisseling.”

Naast de Gouden Vork bekroonde de jury nog drie andere restaurants in de regio Brugge. De Oorkonde Zilver werd overhandigd aan restaurant Goesepitte 43 uit Brugge. Het Brugse restaurant Laissez-Faire uit Brugge nam de Oorkonde Brons in ontvangst. De Brugse Bristo Christophe werd bekroond met de prijs Beste Bistro.

Artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here