Home Knokke-Heist Heist Verkeersinfarct door werken aan P. Vandammesluis (meer dan een uur aanschuiven)

Verkeersinfarct door werken aan P. Vandammesluis (meer dan een uur aanschuiven)

1

Vanaf vandaag worden onderhouds- en renovatiewerken uitgevoerd op brug 3 van de P. Vandammesluis (2de brug vanaf de zee). De brug wordt afgesloten voor alle verkeer met als gevolg files van meer dan een uur vanuit onze deelgemeente Heist.

Meer dan een uur aanschuiven

Het verkeer richting Zeebrugge over brug 4 wordt op 1 rijstrook gebracht. Men kan over de brug niet naar links afdraaien om de Zeesluisstraat in te rijden. Verkeer bestemd voor de Zeesluisstraat (of Isabellalaan) moet doorrijden en draaien ter hoogte van de Zweedse kaai. Het verkeer richting Knokke gaat via de andere rijstrook over brug 4.

Het wegverkeer wordt aangeraden om zoveel mogelijk gebruik te maken van bruggen 1 en 2 (landwaartse zijde van de sluis).

Fietsers kunnen de oversteek net voor de brug, komende van Zeebrugge, niet meer gebruiken. Ze worden omgeleid naar een veilige oversteek met driekleurige verkeerslichten t.h.v. het kruispunt met de Zweedse Kaai. Er worden op die plaats ook verkeerslichten voor het tramverkeer geplaatst.

Het einde van de werken is voorzien tegen vrijdag 8 maart 2019 maar deze mobiliteitscrisis kan echt niet blijven duren!

Artikel

1 REACTIE

  1. De verkeershinder thv de Vandammesluis zal een stuk minder worden door het buiten dienst stellen van het verkeerslicht net na brug 4 komende van Knokke-Heist. Dit gebeurt normaal rond 16u00 vandaag. Normaal zou dit deze morgen al zo gedaan worden maar door omstandigheden kon dit maar nu.
    Het verkeer komende van Knokke-Heist zal dus blijvend doorgang hebben zolang de brug niet open staat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here