Home Knokke-Heist Heist Het Anker gaat betogen voor een beter klimaat

Het Anker gaat betogen voor een beter klimaat

6

De opwarming van het klimaat en de daaraan gekoppelde problemen voor onze planeet, laat ook de kinderen van de gemeentelijke basisschool Het Anker in Heist niet los. De voorbije weken kwam het thema uitvoerig aan bod in de klassen. Het besluit dat we met z’n allen duurzamer moeten gaan leven is duidelijk. En de wil om dit aan de grote mensen kenbaar te maken is groot. Om hun bezorgdheid te uiten, trekken leerkrachten en leerlingen op dinsdag 12 februari 2019 de straat op voor een mini-klimaatmars. Elke klas van de lagere afdeling heeft voor de gelegenheid een leuze bedacht en pancarten gemaakt waarbij ze de grote mensen oproepen om in actie te komen.

Artikel

6 REACTIES

 1. Milieubewust maken kan, maar het gaat niet helpen met kleuters in een betoging te zetten, en tegenwoordig is de school alleen maar goed in alles verbieden zoals chocolade, maar vergeten dat de chocoladeboeren ginder ook moeten leven, halal opdringen, en voor diëtist spelen,enz.. en kinderen een schuldgevoel opdringen. Ik ben volledig tegen dat groen extremisme want ik heb zelf ervaren in de visserij. De groene leugen noemen de Nederlanders het. Doe waarvoor ze naar school gaan, les geven en ze laten kind zijn.

 2. Ik vind de acties voor een goed klimaat wel goed maar we moeten realistisch blijven. Wat kan een klein landje als België doen voor propere lucht als we nu al weten dat in het geval dat we met zijn allen in elektrische wagens zouden rijden we een oppervlakte van tienduizenden voetbalvelden zouden moeten vullen met zonnepanelen, dat we nog honderden mega-windmolens zouden moeten bijplaatsen en dat we zeker niet zonder kernenergie zouden kunnen en dit alleen maar voor elektrische wagens. Als je dan ziet dat de grote mogendheden zoals de VS, Rusland, China, India en jawel, ook Europese landen blijven zweren bij fossiele brandstoffen is alles wat wij doen een “spatje” op een hete plaat. Ik vrees hier een beetje voor politieke inmenging en reclame van een niet nader te noemen politieke partij met de verkiezingen in het vooruitzicht. Ze nemen nu ook al kleutertjes mee tijdens hun “vreedzame optochten” en de meesten van de “donderdagbetogers” kunnen geen half uur zonder hun smartphone. Deze werken ook niet op schone lucht. De beste energie zou waterstof (H2) zijn maar dat kun je maar aanmaken met elektrolyse en daar voor heb je in vele gevallen elektriciteit nodig…

 3. Het anker gaat betogen …. er worden wel 90% van hun leerlingen met een auto of stinkende brommer dagelijks aan de schoolpoort afgezet en weer opgehaald ….. zouden ze daar beter eens geen project van maken, het anker stapt en dit niet alleen om te betogen maar dag dagelijks

 4. Zouden die leerkrachten het soms niet een akkoordje hebben gesloten, om eens in plaats van in de klas te doen wat zou moeten gebeuren er een uitstapje van te maken…??
  Beste Ronny, “hoe is dat mogelijk”… niet moeilijk toch, dagelijks worden die kinderen op radio en TV aangezet en bijna verplicht om te gaan ‘brossen’… ben zeker dat we dit ook zouden doen, het is eens iets anders… hetgeen dat niet mag, waar er ‘straf’ op staat nu moeten doen van die leerkrachten(?).
  Ik betwijfel fel of die aanstokers zelf wel weten wat het verschil is tussen klimaat en milieu…
  Dat ons milieu klappen krijgt is deels de schuld van de mens, die kan het verschil maken, maar zo te zien hoe alles verloopt met die marsen, is dit een manier om andere grote problemen weg te moffelen voor de aanstaande verkiezingen, ergens moet ik die Joke een ietsjepietsje gelijk geven, het is een complot nog meer nog minder…wel heeft ze het verkeerd aangepakt.
  Aan het klimaat kan er geen mens iets veranderen, heb dit al meermaals hier neergezet, dit moeten we ondergaan…kan de mens een vulkaan stil leggen ?? een aardbeving stopzetten ??? voorkomen dat de aardas verschuift met de gevolgen eraan verbonden ??? dit noemt men klimatologische omstandigheden die alle leven op aarde bepalen… waar geen mens iets kan aan veranderen…
  Een zaak wordt nooit aangekaart, wordt verzwegen omdat het niet past in de ‘linkse-kerkmedia’…de veel te grote en onbezonnen aangroei van de populatie in Afrikaanse en moslimlanden, er zelf hun kinderen niet met de nodige zorgen kan opvoeden…dan door de lakse en misdadig medewerking van Europese regeringen naar hier worden gezonden, met alle noodlottige gevolgen…

 5. Groot gelijk Ronny. Kleine kinderen worden misbruikt door hun leraren om te gaan betogen (!!!).
  Wie denkt dat die betogingen spontaan zijn dwaalt. Het is goed georganiseerd en opgezet door natuurpunt, de groenen en tutti quanti.
  En het is misdadig om politiekers, van welke strekking ook, psychologisch kapot te maken door hen te bestoken met duizenden telefoons, emails, facebook e.d. Die criminelen meten ze opsluiten.

 6. Hoe is dat toch mogelijk dat hier in België een bende kleine kinderen de boel op stelten aan het zetten zijn, voor de opwarming van de aarde dan moeten ze alle scheepvaart stil leggen het luchtverkeer en noem maar op dat gaat gewoon niet meer ons land is hans zot aan het worden t’is al zo simpel is dat !!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here