Home Knokke-Heist ILVO wil camera’s aan boord bij onze vissers

ILVO wil camera’s aan boord bij onze vissers

6

Onderzoekers vrezen dat Europese vissers nog altijd vis teruggooien in zee. Dat is sinds 1 januari verboden. Er is nu aanlandplicht. Dat betekent dat vissers elke vis die ze vangen ook naar de haven moeten brengen. Maar dat doen ze blijkbaar niet allemaal.

Vissers blijven worstelen met hun bijvangst: de vissen die mee in het net geraken waarnaar ze eigenlijk niet op zoek waren. Europa heeft de aanlandplicht ingevoerd om kleinere vissen te beschermen. Door ze naar de haven te brengen wordt verspilling tegengegaan. Maar sommige vissers blijven hun bijvangst teruggooien in zee.

Camera’s aan boord 

“Een mogelijke oplossing is een camera aan boord”, zegt Hans Pollet van het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO). “Maar dat zien veel vissers niet zitten. Wij pleiten ervoor dat de wetenschap meer samenwerkt met de visserij om zo minder kleine vissen te vangen. Er moet meer vertrouwen komen tussen de visser, de wetenschap en het beleid.”

Artikel

6 REACTIES

  1. België het land die altijd heiliger wil zijn dan de paus, komt er een voorstel België gaat het invoeren, hoe zou je nu zelf zijn met een camera op je bureau of een Gopro op je rug? Jullie zouden beter helpen met de Nederlanders om die stomme aanlandingswet voor kleine vis te vernietigen, wat een grote wetenschappelijke blunder is dat, net daardoor gelooft geen enkel visser nog in jullie groene praatjes, en wordt de samenwerking bijna op nul gezet. Zouden jullie niet beter eens zelf op een kotter meegaan ipv onzin te verkopen.

  2. Camera’s plaatsen op een visserijboot. Te gek om te vinden. We plaatsen overal camera’s maar met welk nut ? Illegalen ? Ze blijven maar aanstromen (getijde is van geen belang). Men breekt in je huis maar de beelden zijn niet duidelijk = dus geen verhaal.
    Ik ben geen visser, maar onrechtstreeks was ik er bij verbonden.
    Laat die landratten, of zo ze zelf zien het als verbeteraars, zelf eens in zee gaan. Voor een overschot zoals zij het noemen is voor mij maar één oplossing : schrap al dit ongeloofwaardig gedoe van politiekers af (of laten wij ze ‘gutten’ ?)

  3. Sedert ze de maatregel hebben in voege gebracht,van te kleine vis te moeten aanlanden ter bescherming van de vistand,is mijn vertrouwen in de wetenschap ver zoek!!!

  4. Er moet meer vertrouwen komen zegt pollet. Camera’s hangen is geen blijk van vertrouwen in de visser zen richting vind ik.

  5. zouden beter cameras in de ilvo zetten waar da ze liggen slapen in het netten magazyn of de velos die binst werkuren in oostende staan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here