Home Justitie Stadsgenoot door rechter schuldig bevonden na veroorzaken van dodelijk ongeval

Stadsgenoot door rechter schuldig bevonden na veroorzaken van dodelijk ongeval

0

De Brugse politierechter heeft een stadsgenoot deze morgen veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijke celstraf en een maand rijverbod voor een dodelijk ongeval. Bij een banale botsing werd een wagen tegen een 39-jarige fietsster gekatapulteerd.

Het tragische ongeval gebeurde op 30 november 2017 in de Piers de Raveschootlaan. Ter hoogte van het Alfred Verweeplein verleende de man geen voorrang aan een Volkswagen Golf. Het vrij banale ongeval had onverwacht zware gevolgen. De Golf werd immers weggekatapulteerd en kwam op die manier tegen een fietsster terecht. De vrouw uit Leuven werd nog overgebracht naar AZ Zeno, maar daar bezweek ze de volgende dag aan haar verwondingen.

Volgens de verkeersdeskundige was onze stadsgenoot verantwoordelijk voor het ongeval, maar daar legde de beklaagde zich niet bij neer. Volgens de verdediging reed de Golf immers aan onaangepaste snelheid langs het Verweeplein. Ook de organisatie van de schaatspiste werd door de beklaagde voor de politierechtbank gebracht. In de pleidooien werd opgeworpen dat de zichtbaarheid ernstig belemmerd werd door de reclameborden van de ijspiste in aanbouw.

De politierechter veegde de argumenten van de verdediging van tafel en oordeelde dat enkel onze stadsgenoot verantwoordelijk is voor het dodelijk ongeval. Hij kreeg drie maanden gevangenisstraf met uitstel en een maand rijverbod opgelegd. Daarnaast moet de beklaagde een boete van 1.600 euro betalen.

Artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here