Home Knokke-Heist De Vuurtoren laat je lezen

De Vuurtoren laat je lezen

0

School voor buitengewoon onderwijs, type basisaanbod ‘De Vuurtoren’ in de Heistlaan stimuleert het leesplezier bij haar leerlingen. Zo lazen ze al de voorbije maanden 100 boeken bij elkaar! De stand wordt bijgehouden aan de vuurtoren in de inkom van de school. Zulke leesprestaties verdienen een beloning. Vrijdag 8 januari werd er samen naar een film gekeken.

Niet zomaar een film maar een verfilming van een boek. In de school is ook een leestunnel aanwezig. Tijdens de speeltijden mogen er telkens 4 kinderen met een pasje de leestunnel in. Daar kunnen ze zich verdiepen in prentenboeken, stripverhalen, weetjesboeken, mopjesboeken en zoveel meer. Ook de boekenhoeken in de klas werden verrijkt met nieuwe boeken. Er werd ook een digitaal leesprogramma aangeschaft. De school wil dan ook een klimaat creëren dat lezen stimuleert en waarbij de kinderen uit eigen initiatief naar een boekje grijpen. Sedert vorig schooljaar werd ‘LIST’ geïntroduceerd. ‘LIST’ staat voor ‘Leesinterventie voor scholen met een totaalbenadering’ of ook wel voor ‘Lezen Is Top / Lezen Is Tof’, met de focus op het goesting krijgen in lezen. Iedere klas heeft nu een aantrekkelijke boekenhoek. Dit alles werd dit schooljaar mogelijk gemaakt door de steun van Cera-foundation. Met zo’n 400.000 vennoten is Cera de grootste coöperatie van België. Cera brengt mensen, middelen en organisaties samen, bundelt krachten, neemt initiatieven en realiseert waardevolle projecten met een duidelijk doel: samen investeren in welvaart en welzijn.

Artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here