Home Knokke-Heist Knokke Makz leerlingen aktief in het Europees Parlement

Makz leerlingen aktief in het Europees Parlement

0

Onlangs gingen ze vanuit de Makz met een aantal juniors en seniors van EPAS naar het Europees Comité van de Regio’s. Leerlingen en leerkrachten dachten in Brussel na over Europa-activiteiten om op school te organiseren. “We kregen ook uitleg over de komende Europese verkiezingen en namen deel aan een debat met Europarlementariërs”, zegt senior ambassador Ann-Sophie Coudeville.

In de Makz aan het Verweeplein zijn er “senior ambassadors” (leerkrachten) en “junior ambassadors”(leerlingen), die het programma schragen. Ze organiseren Europa-activiteiten op school, gaande van debatten over workshops tot zelfs een EU-escape room…

EPAS-scholen werken aan de EU-kennis van de leerlingen en trainen hun democratische vaardigheden, zoals kritische burgerzin. Ook leerkrachten worden geïnspireerd en voorzien van tools voor Europa-onderwijs. Ze kunnen deelnemen aan seminaries in het Europees Parlement, en op die manier deel uitmaken van een Belgisch en Europees netwerk van EPAS-scholen. Er zijn trouwens al meer dan 1100 EPAS-scholen in de Europese Unie.

Scholen zoals de Makz die voldoen aan de verschillende criteria van het programma krijgen op het eind van het schooljaar het EPAS-certificaat, ook de leerlingen krijgen een ‘diploma’ als junior ambassador. In heel wat scholen komt door EPAS een nieuwe Europese dynamiek tot stand en dat is voelbaar tot aan het Verweeplein.

Artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here