Home Knokke-Heist Zijn er gevolgen in Knokke-Heist door de staking?

Zijn er gevolgen in Knokke-Heist door de staking?

1

De vakbonden houden op woensdag 13 februari een nationale stakingsdag. Ook Knokke-Heist kan wat hinder ondervinden.

Aanleiding is het mislukte loonoverleg tussen de vakbonden en de werkgevers. Die laatsten willen de lonen met 0,8 procent optrekken bovenop de index voor de komende twee jaar. Maar dat vinden de bonden ruimschoots onvoldoende. Hoewel de actie vooral gericht is op de werkgevers in de privésector, springen de overheidsvakbonden ook mee op de kar.  En dat zal ongetwijfeld hinder met zich meebrengen.

Trein, tram en bus

Bij de NMBS verwachten ze dat gemiddeld bijna de helft van de treinen zullen rijden van en naar Knokke. tijdens de 24 urenstaking op het spoor die dinsdagavond om 22.00 uur begint. “Tijdens de ochtend- en de avondspits zal het merendeel van de IC-treinen rijden”, klinkt het, “net als een beperkt aantal L- en S-treinen. In de daluren zullen voornamelijk IC-treinen rijden”. Op het spoor geldt de minimale dienstverlening. Meer info vind je op de routeplanner via www.belgianrail.be.

Ook bij De Lijn waaronder de kusttram verwachten ze veel hinder woensdag. De kans bestaat dat een aantal chauffeurs niet uitrijden. Werkwillige chauffeurs zullen ingezet worden op de prioritaire lijnen. Het komt er op aan om je goed te informeren via verstoring.delijn.be om te kijken welke bussen en trams al dan niet rijden.

Scholen

Ook de leerkrachten uit het Kneistse onderwijs laten van zich horen uit onvrede met de regeling over de pensioenleeftijd. Vooral diegenen die aangesloten zijn bij de socialistische vakbond. Maar ook de christelijke onderwijsvakbond is solidair. Of er uiteindelijk gestaakt wordt, hangt af van school tot school, de meeste scholen voorzien wel opvang en brachten in onze gemeente reeds de ouders op de hoogte.

Luchtverkeer

Brussels Airlines heeft alle vluchten van en naar Zaventem geschrapt. TUI fly, dat ook Oostende aandoet, wijkt uit naar luchthavens in Frankrijk en Nederland.  Passagiers worden met bussen naar en van die luchthavens gebracht.

Bedrijven

Ook in grote bedrijven zal de stakingsactie voelbaar zijn. Voor zover onze redactie kon nagaan legt geen enkel bedrijf op kmo-zone ’t Walletje het werk neer. Maar we verwachten wel hinder in de omgeving van onze gemeente waaronder de Blauwe Toren.

Havens

De havenvakbonden geen de Zeebrugsehaven plat te leggen. Havenarbeiders zullen op de rotondes met toegang naar de haven vanaf 4u stakerspiketten opzetten. Ze staken voor “meer respect”!?

Artikel

1 REACTIE

  1. een politieke staking..spijtig maar ja vakbonden drijven steeds meer hun willetje door zonder raadpleging van haar leden of de burger. 5.8% loonstijging op twee jaar en dan zijn ze weer niet tevreden…kijk als iedereen loonopslag vraagt dan stijgen ook de prijzen van de index met 5.8% nadien en is de loonverhoging weer nul..want elke loonverhoging wordt doorgerekend aan de eindverbruiker ..dus wij!!..en dan niet verschieten dat men meer en meer robots bouwen en delocaliseren…en ja waarom openen en richten de goedaardige vakbonden geen bedrijven..och ja ik was het vergeten die gingen allen over kop in het verleden wegens wanbeheer en er werd ook gestaakt in die bedrijven…veeg eerst voor je eigen deur is een oude spreuk maar geldt nog steeds

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here