Home Knokke-Heist Nieuw parkeerplan is volgens N-VA enkel een belastingverhoging

Nieuw parkeerplan is volgens N-VA enkel een belastingverhoging

5

Knokke-Heist krijgt vanaf 1 april een nieuw parkeerplan, met hogere tarieven en aangepaste betalende zones dit kon je eerder al lezen in onze krant. De oplossing die de N-VA oppositie naar voren schuift is niet dezelfde als deze van de Gemeentebelangen. “Wij zouden eerst gratis randparkings met shuttledienst en ondergrondse rotatieve parkings voorzien. Ook mobiliteitsmaatregelen om bruisende belevingswinkelstraten te creëren, dringen zich op, zegt fractieleider in de Gemeenteraad Cathy Coudyser.

“Eerst meer parkeerplaatsen buiten het centrum of onder de grond. Tegelijk investeren en stimuleren om veilig te voet, met de fiets of een ander alternatief vervoersmiddel je te verplaatsen in Knokke-Heist. Dan een eenvoudig parkeerplan. Het nieuwe parkeerplan is helaas enkel een belastingverhoging. Inwoners en toeristen betalen de rekening maar vinden nog geen parkeerplaats”, klinkt het bij de N-VA Knokke-Heist.

Artikel

5 REACTIES

 1. En wie gaat dat allemaal controleren? Zal niet in Heist zijn want ze komen alleen op de boulevard
  Ik heb al één wachter gezien in de Baderstraat in de laatste 4jr en al de rest geen schijf geen ticket, en schijfje draaien. Alleen de Heistenaars durven ze pakken, zakkevullerij is het.

 2. Denkt onze burgemeester en zijn schepenen nu echt daarmee het parkeerprobleem op te lossen ?
  Enkel de gemeentelijke schatkist zal er beter van worden, het probleem zal nu verlegd worden naar de straten met blauwe zone, daar was al het probleem van de parkeerschijfverdraaiers en dit probleem zal nu nog vergroten.
  Ik kan er gerust over meespreken, in de buurt van vakantiehuizen ( ze komen als paddestoelen uit de grond) is het een komen en gaan van de parkeerschijfverdraaiers, die huurders staan daar dikwijls voor het ganse weekend of voor veertien dagen, wij als vaste bewoner betalen 30€ en kunnen een plaatsje gaan zoeken….
  Al tientallen keren melding van gemaakt maar het gemeentebestuur laat gewoon zijn eigen inwoners in de steek,de blauwe zone is gewoon gratis parking voor de toerist, zonder meer !!!
  OPC kan het niet, politie mag het niet en gans het gemeentebestuur wil het niet controleren, scooter met nummerplaat en plaats scanner en het is opgelost…… parkeerbeleid, en in het bijzonder de blauwe zone toont de onkunde van ons gemeentebestuur. Spijtig voor de eigen inwoners !!!

 3. Kan je hier nog van een parkeerplan spreken? Met uitzondering van de rode zone waar het nu nog toegestaan is om 1 uur te parkeren is er in het weekend en de schoolvakantie periode in de omliggende straten naast de rode zone weinig parkeerplaatsen over. ook de aansluitende groene zone tegen het centrum staat ook helemaal vol. Het zelfde nu tijdens de week waar in vele straten een massa camionettes staan geparkeerd door de de vele bouw en verbouwingen in Knokke Heist. Akkoord deze mensen moeten ook ergens hun auto kwijt maar het meest opvallende is dat die ook de laad en losplaatsen een hele dag bezetten en zo ontsnappen aan betaald parkeren en ook voor deze die er wel gebruik van moeten maken gedwongen worden om ergens dubbel te parkeren. Door het centrum van Knokke rijden is slalommen tussen dubbel geparkeerde auto’s, vlug een pakje ophalen of een vlugge boodschap doen en de moeite niet doen om ergen toch een parkeerplaats te zoeken en de pakkans is erg miniem. Wat ook opvalt is de werfzone aan het Frans Desmidtplein waar de doorgang op het drukste kruispunt van Knokke zo ver is uitgebreid op de openbare weg om hun eigen personenwagens voor woon werkverkeer en dus niets met de werken te maken hebben een eigen privé parking van te maken. Moeten dan ook geen betalende parkeerplaats zoeken.

  Het nut van het parkeergeld in de groene zone te verhogen is me ook niet nodig maar de parkeerboete bij het niet nemen van een ticket of het overschrijden van de tijd zou veel hoger dan nu €20.00 en vanaf 1 april naar €30.00 mogen zijn. Neem dan een voorbeeld aan Nederland waar de boete tussen de €50.00 en €100.00 bedraagt. In sommige gevallen nog hoger.

 4. Het is mooi om “randparkings met shuttledienst” en “ondergronds rotatieve parkings” te willen , maar wie zal dat betalen ? De nieuwe regeling komt er op neer dat weekendtoeristen meer zullen betalen.De plannen bestaan voor een ondergrondse parking onder het Abraham Hansplein te bouwen en een ruime parking op de vroegere depot langs de Heistlaan .Al de rest is goedkoop populisme.

 5. Steeds minder volk die in de week Knokke-Heist bezoekt…bijgevolg, steeds meer lege winkelpanden in Knokke-Heist…Ik weet wel zeker dat het parkeer probleem daar een grote oorzaak van is.
  Onze blauwbloedige ligt daar absoluut niet wakker van, evenmin als z’n slippendragers.
  ‘Gemeentebelangen’, Pfff… eigenbelangen, dat is het.
  Aan de mensen die nu op sociale media ,moord en brand schreeuwen ,over dit parkeer plan… hoeveel van jullie hebben weeral op ‘Gemeentebelangen’ gestemd???

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here