Home Cultuur Vissershulde door het gemeente- en provinciebestuur

Vissershulde door het gemeente- en provinciebestuur

0
Vissershuldenmis 3 maart 2019
Fotoreportage: Yvan Kaux

Zondagmorgen organiseerde het gemeentebestuur in samenwerking met het provinciebestuur van West-Vlaanderen de traditionele Vissershulde in Heist. De sfeervolle vissersmis om 10 uur in de Sint-Antoniuskerk is voorgegaan door E.H. Philippe Vandendriessche.  Als was er dit jaar opmerkelijk minder volk in de kerk. Een uur later stapten de prominenten onder leiding van Burgemeester Leopold Graaf Lippens in optocht naar het vissersmonument op het Vissershuldeplein. Daar werden traditioneel tijdens een sobere maar aangrijpende ceremonie kransen neergelegd door een groot aantal verenigingen, instellingen en groeperingen die op deze wijze hun verbondenheid en solidariteit willen uitdrukken met het wel en wee van de Heistse visserij. In het bijzonder worden die mensen herdacht die in tragische omstandigheden hun leven lieten bij de uitoefening van hun werk op zee.  Al even opmerkelijk was het feit dat na de plechtigheid en de prominenten verdwenen er ook een krans verdween in de wagen van een vrouw zeer tegen de zin van kijklustigen die nog waren achtergebleven.

2019 Vissershulde Heist
Reportage Bob Dyserinck
2019 Vissersmis Heist
Fotoreportage Bob Dyserinck
Artikel