Home Cultuur Smoeltrekkers wonnen terecht de avondstoet

Smoeltrekkers wonnen terecht de avondstoet

6

Het blijft uniek in zijn soort, onze verlichte avondstoet op dinsdag. Ook aan deze optocht is een wedstrijd verbonden, waarbij Stien en haar Smoeltrekkers de hoofdprijs weg kaapten voor de mooiste verlichting. Een speciale vermelding is ook zeker op zijn plaats voor onze ploeg van de reinigingsdienst die direct na de stoet met groot materiaal de straten weer proper probeerde te krijgen.

De volledige uitslag van de wedstrijd:

1 Smoeltrekkers – In 4 en vlam
2 Club 69 – Venezuelalalas
3 Orde vd Akkerleuzen – De leuzige drakenkrijgers
4 Soepkiekens – Waar is da fikkie
5 Wakkojakkos – Frozen
6 BONTE EN CO – Venezia
7 DE OELIEBOELIES – Sprookjes bestaan
8 KPJ EEDE – Drakenkrijgers
9 DE LEKKERBEKKEN – Garde de Zwiss
10 ORDE VAN DE PRET – Pretnival

Artikel

6 REACTIES

  1. Een oprechte proficiat aan het hele team van De Smoeltrekkers. Om met meer dan 100 mensen de Heistse stoet mee te trekken met een prachtkar en met zelfgemaakte kledij: je moet het maar kunnen. Dat het bestuur van De Smoeltrekkers er elk jaar in slaagt om dat klaar te spelen: hoedje af. We wensen de groep van Stiene en haar team, van heel jong tot iets minder jong en jong van hart het allerbeste toe en nog vele jaren!

  2. Proficiat aan al wie gezorgd heeft voor de prachtige carnavalstoet en de avondstoet was inderdaad ook dit jaar weer enig om te zien. Ik vind het alleen jammer dat er van echte carnavalmuziek zoals je in de jaren tachtig en negentig kon beluisteren en er zelfs kon bij meezingen nog weinig sprake is. Het is meer opzwepende muziek die aanleunt bij “heavy metal” (bonke bonke bonke…) zodat het veiliger is als carnavalist of toeschouwer vooraf voor beschermers van het binnenoor te zorgen…

  3. Proficiat Stiene en de smoeltrekkers.Jaren hebben jullie er naar geijverd maar dit jaar was het meer dan verdiend.De avondstoet is uniek en verdient meer publiciteit over gans het land.Daar kan zelfs Aalst niet aan rieken !

    • Dat is waar…en dat er in Het Laatste Nieuws elk jaar de loftrompet wordt gestoken met de kleine stoet in Blankenberge over een halve bladzijde, terwijl er aan het carnaval in Heist nauwelijks aandacht wordt geschonken doet vragen rijzen aan de objectieve berichtgeving van de betrokken reporter.

      • Beste Marc, ik kan u alleen maar gelijk geven. De desbetreffende reporter is allesbehalve objectief. Dit is reeds jaren het geval en oneerlijk tegenover de Kneistse carnavalisten.

  4. Vooral de verlichte avondstoet was prachtig. Een echte voltreffer. Proficiat aan alle medewerkers van de vele groepen. Onwezenlijk hoeveel werk er kruipt in het opbouwen van zô kar. En de gemeente verdient méér dan een pluim voor de ordehandhaving en de opkuis achteraf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here