Home Regionieuws Zeebrugge Tekort aan tolken is probleem in Zeebrugge

Tekort aan tolken is probleem in Zeebrugge

0

De scheepvaartpolitie van Zeebrugge heeft gisteren 25 transmigranten opgepakt in de haven.

Dat schrijft Het Nieuwsblad. De helft van hen beweerde uit Eritrea te komen. De politie pakt steeds meer Eritreërs op, maar het probleem is dat er een nijpend tekort is aan tolken die het Tigrinya onder de knie hebben.  Dat is de meest gesproken taal in Eritrea.  Daardoor lopen heel wat dossiers van transmigranten die de haven van Zeebrugge binnendringen, vertraging op.

Volgens procureur Frank Demeester kunnen de transmigranten daardoor vaak niet worden verhoord. Zo kunnen ze de  speurders geen duidelijk beeld geven over de eventuele mensensmokkelorganisaties die er achter zitten.

Artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here