Home Knokke-Heist Kusttrams rijden zich vast in het zand

Kusttrams rijden zich vast in het zand

2

Door zandophopingen ontstaan door de aanhoudende strakke wind is de kustbaan op bepaalde plaatsen zondagmiddag afgesloten voor het verkeer. Ook de kusttram reed niet meer. Er werden vervangbussen ingelegd over het hele traject.

“Omdat er opnieuw heel wat zand is opgehoopt op de kustbaan is besloten die af te sluiten tot de wind is gaan liggen en de diensten van Agentschap Wegen en Verkeer het zand hebben opgeruimd”, Volgens De Lijn is het hele traject van de kusttram tussen Knokke en De Panne onderbroken. “Op sommige plaatsen ligt er te veel zand of takken op de sporen zodat de trams niet naar behoren kunnen rijden. De reizigers zouden evenwel weinig hinder ondervinden omdat er over het hele traject vervangbussen zijn ingelegd”, reageert De Lijn.

Artikel

2 REACTIES

  1. Het is bijna elk jaar een feit dat de kusttrams zich één of meermaals vastrijden en vervangen moeten worden door bussen en dit vooral tussen Oostende en Middelkerke waar de tram ter hoogte van de dijk rijdt. Misschien zou het beter zijn dat er ook hier eens naar een deftige oplossing moet worden gezocht. In het verleden sprak men reeds van de trambedding op deze plaats meer landinwaarts te leggen maar zijn er geen goedkopere oplossingen zoals bv. een afscheidingsmuur tussen de trambedding en de dijk om het zand tegen te houden?

  2. De Lijn legt tenminste vervangbussen in.
    Van de NMBS is er nog niets te zien op de site van vervangbussen. Hoe zijn alle studenten naar hun kot geraakt in Gent en andere studenten steden.
    Ik heb nog bij geen enkele voorgaande stormen gehoord en meegemaakt dat het volledige treinverkeer lam ligt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here