Home Knokke-Heist Extra werken op het strand door voorjaarsstorm

Extra werken op het strand door voorjaarsstorm

0

De hevige stormwind van de laatste dagen heeft op de genivelleerde stukken strand waar de stranduitbatingen moeten komen, opnieuw voor duinvorming gezorgd. Gezien er ook voor de eerstkomende dagen nog een sterke zeebries voorspeld wordt, ziet het gemeentebestuur zich dan ook genoodzaakt om het strand ter hoogte van de strandconcessies in de eerstkomende weken opnieuw volledig te effenen. Zo niet zouden de strandcabines er op de opgewaaide hopen zand maar schots en scheef bijstaan en is er een reële kans dat ze bij de eerste de beste rukwind omver kieperen. De startdatum voor het plaatsen van de strandcabines van particulieren wordt daarom met 2 weken uitgesteld, namelijk van 15 maart naar 29 maart.

De professionele badkarhouders en uitbaters van kinderparken zullen in tegenstelling tot particulieren, echter wél op het voorziene tijdstip kunnen opbouwen. Momenteel zijn in opdracht van het gemeentebestuur 3 rupsladers volop bezig zijn om deze strandconcessies opnieuw effen te krijgen.

Pas daarna worden de zones voor de privé strandcabines aangepakt. Eenmaal ook deze strook volledig is genivelleerd, zal de dienst Strand & Dijk de markeerpaaltjes voor de privé-cabines kunnen plaatsen. Vanaf 29 maartkunnen dan ook de particuliere vergunninghouders op een mooi geëffend strand aan de slag om hun strandtent op te bouwen.

Het volledige reglement voor het plaatsen van strandcabines op het strand van Knokke-Heist vind je op https://www.knokke-heist.be/plaatsen-van-strandcabines-op-het-strand

Artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here