Home Justitie Illegaal blijft in de cel na steekpartij in de Cipressenstraat

Illegaal blijft in de cel na steekpartij in de Cipressenstraat

0

De 26-jarige man die eind vorig jaar een vrouw neerstak in haar eigen woning langs de Cipressenstraat in onze deelgemeente Knokke, blijft twee maanden langer in de cel, schrijf Het Laatste Nieuws. Dat heeft de Brugse raadkamer volgens de krant net beslist.

Amine M. drong op 14 december het huis binnen van het 47-jarige slachtoffer. Hij was naar eigen zeggen op de dool en zocht geld. De illegaal werd echter verrast door de bewoonster die terugkwam van de tennisclub. Hij greep een mes uit haar keuken en stak haar verschillende keren. Het slachtoffer verkeerde even in kritieke toestand, maar was snel buiten levensgevaar. M. vluchtte weg en nam uiteindelijk de trein. Via verschillende tussenstops kwam de Algerijn op zaterdag 29 december aan in Zürich. De Brugse onderzoeksrechter had dan al een Europees aanhoudingsbevel tegen hem uitgevaardigd. In de woning van het slachtoffer had het labo immers bruikbare vingersporen aangetroffen. Aan de Zwitserse grens ontdekten de grenswachters dat M. geen papieren bij zich had. Bij het nemen van z’n vingerafdrukken zagen ze dat de man geseind stond voor de steekpartij in Knokke. De man werd uitgeleverd en aangehouden voor poging tot doodslag en diefstal met braak. 

Artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here