Home Cultuur JeugdBoekenMaand & ‘Vrienden voor altijd’

JeugdBoekenMaand & ‘Vrienden voor altijd’

0

Er zijn goede vrienden, beste vrienden, verloren en vergeten vrienden, vrienden van op school, vrienden van de voetbalclub, vrienden die familie zijn, oude vrienden, nieuwe vrienden, voorlopig onbekende vrienden, onzichtbare vrienden, boekenvrienden, dierenvrienden, Facebookvrienden, verre vrienden, vrienden voor heel even en vrienden voor altijd.

Hoera! Deze JeugdBoekenMaand vieren we de vriendschap. De bib is heel blij met dit thema, want de jeugdboeken zitten vol vriendschap.
Het bibjeugdteam kan dan ook niet wachten om de klassen enkele toffe opdrachten voor te schotelen, waarbij ze moeten samenwerken en hun creativiteit gebruiken.
Het jeugdig volkje leert nieuwe boekenvrienden kennen en maakt daarnaast ook persoonlijk kennis met een auteur en een illustrator.
Tussen 11 en 27 maart rolt de bib haar rode loper uit voor auteurs Karla Stoefs, Luc Embrechts, Laïla Koubaa, Frank Pollet en Tine Mortier. Samen met de illustratoren Jan Van Lierde en Gunter Segers is JBM 2019 compleet.

De jaarlijkse tekenwedstrijd is een traditie.
Van een gelezen boek maken de kinderen een tekening. De 10 winnende inzendingen worden verwerkt tot mooie bladwijzers. Het voorbije jaar lieten we meer dan 5000 exemplaren drukken en die zijn bijna allemaal de deur uit. De prijsuitreiking van de bladwijzertekenwedstrijd vindt plaats op zaterdag 6 april, met receptie.
! deze activiteiten worden aangeboden aan de leerlingen van de basisscholen van Knokke-Heist.

Tijdens JeugdBoekenMaand zet de Bib de leukste boeken voor jonge lezers in de kijker. Er staat in Bib Scharpoord ook een reuzegrote kleurwand met twee kleurplaten om samen met je vrienden en familie in te kleuren. Kom jij eens langs?
! deze activiteit wordt aangeboden aan alle bibbezoekers

waar:
Bibliotheek Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-H
Filiaal de Buze
Kerkstraat 32
8301 K-Heist

wanneer:
JBM loopt nog tot 27 maart 2019

De openingsuren van Bib Scharpoord:
ma – vr van 10 tot 19 uur
za 10 tot 17 uur

Artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here