Home Knokke-Heist Zorg & Welzijn zetten de deuren open in Knokke-Heist

Zorg & Welzijn zetten de deuren open in Knokke-Heist

0
Op zondag 17 maart 2019 kan je samen met familie en/of vrienden voor de achtste keer een kijkje nemen achter de schermen van organisaties uit de zorg- en/of welzijnssector. Meer dan 230 organisaties  waaronder twee uit Knokke-Heist zetten op die dag hun deuren open. Het belooft een mooie, actieve en inspirerende dag te worden. Met een pril lentezonnetje.

Belle Epoque biedt u een buitengewone levenskwaliteit in onze badstad en het Centrum van de Oostkust – afdeling Welzijn & Hoorexpert doen mee aan de nationale dag van de zorg.

De residentie maakt deel uit van de nieuwe woonomgeving Duinenwater. Geniet van een ongezien comfort in deze oase van rust en groen in de omgeving van een idyllisch meer en aan de polderbossen.

Een medisch team staat voor u klaar

mensen kunnen vandaag een hoge leeftijd bereiken, op voorwaarde dat ze goed verzorgd worden. Bij Belle Epoque bent u de klok rond omringd door een ervaren medisch team dat bestaat uit gediplomeerde verpleegkundigen, zorgkundigen, kinesitherapeuten en ergotherapeuten. Ons team garandeer u een gepast zorgverlening, in samenspraak met uzelf en uw familie.

Slapen als een roos

Uw kamer is stijlvol ingericht. U zit heerlijk in de zetels en bent omringd door uw eigen kleine meubeltjes en decoratievoorwerpen. Dankzij de gezonde zeelucht slaapt u als een roos in een ergonomisch en gemakkelijk verstelbaar bed. Met de gebruiksvriendelijke domotica roept u in een handomdraai de verpleging op. Elke kamer is uitgerust met een hypermoderne badkamer met douche en de nodige houvast-punten voor uw veiligheid.

Een Chef adviseert ons keukenteam

Bij Belle Epoque krijgt u het beste van het beste op uw bord. Daar zorgt ons keukenteam, onder supervisie van een Chef-kok voor. Hij stelt persoonlijk de menu’s samen. Bij ons wordt u een echte fijnproever.

Aandacht voor ieders welzijn

In Belle Epoque is er altijd wat te doen. Ons team biedt animaties die zijn afgestemd op een ouder publiek. Wat dacht u ervan om na het ontbijt de dag te beginnen met een sessie aquagym? ’s Middags kan u deelnemen aan een hobbyworkshop of een uitstap in de gemeente, want in Knokke is er altijd wat te beleven.

WZC Belle Epoque

Gilbert Decockstraat 1 8300 Knokke-Heist

De vzw Centrum van de Oostkust biedt een waaier aan zorg aan de Oostkust. Wij bieden ondersteuning op het gebied van groeien en zijn aan kinderen met een specifieke noden enerzijds en op het gebied van wonen, werken en leven aan volwassenen met een beperking anderzijds. We richten ons tot de ruime regio Oostkust.

De vzw bestaat uit een aantal afdelingen, verschillende stellen zich graag voor op de dag van de Zorg:

Het Vlot is een therapeutisch dagverblijf voor kinderen met een motorische, verstandelijke of meervoudige beperking. De kinderen worden volgens hun behoefte en mogelijkheden ingedeeld in 3 kleine leefgroepen. Wij bieden dagopvang binnen een huiselijke sfeer aangevuld met therapie en ontwikkelingsstimulatie. Een interdisciplinair team staat klaar om vanuit een vertrouwensrelatie ondersteuning te bieden aan het kind en zijn ouders. Sinds kort experimenteren wij ook met opvang tijdens de schoolvakantie.

Het Baken is een dagcentrum voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Wij bieden zinvolle dagbesteding aan en helpen onze mensen zichzelf te ontplooien. Het aanbod varieert van ambachten tot sport, van een actualiteitsgroepje tot pure ontspanning, steeds in overleg met en op maat van de persoon. Ons team zorgt samen met onze vrijwilligers voor de nodige omkadering.

Het Boothuis biedt woonondersteuning aan 15 volwassenen met een verstandelijke beperking in Knokke-Heist en Blankenberge. Met een aanbod op maat van elk individu proberen wij bij te dragen tot een goede kwaliteit van leven. De mensen wonen zelfstandig of in groep, afhankelijk van de mogelijkheden en de noden. Ons team zorgt dag en nacht voor de nodige begeleiding.

De specialisten van ons Hoorcentrum Hoorexpert hebben oor naar al uw hoorproblemen. Beter horen is meer dan de aankoop van een hoorapparaat. Daarom adviseren wij in alle onafhankelijkheid voor u het beste toestel met het juiste budget. Voor elk probleem en aangepast aan de leeftijd, zoeken wij naar de beste oplossing.

De Klinker is een Centrum voor Ambulante Revalidatie die zich richt op de diagnosestelling en behandeling van kinderen met algemene ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD, autisme, complexe taal-, leer- en motorische stoornissen, mentale handicap, hersenverlamming en gedragsstoornissen. wij zijn ook gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van kinderen én volwassenen met gehoorstoornissen. Aangezien wij een tweedelijnsdienst zijn, is een doorverwijzing van een arts noodzakelijk.

Wij zijn een kleine vzw met grote doelen, maar kunnen niet zonder onze partners in de gemeente, die zich ook graag voorstellen:
–  spelotheek De Wip: uitleendienst voor spelen, maar nog zoveel meer
–  Dienstencentrum Den Hoek in Westkapelle is een ontmoetingsplaats waar mensen hun sociale contacten,
   interesses en vaardigheden kunnen verruimen
–  KVG: de grootste organisatie van en voor mensen met een handicap en hun omgeving in Vlaanderen
–  de raad voor personen met een beperking (RPB) staat in voor de belangen en voorzieningen voor personen
   met een beperking in Knokke-Heist
–  vzw Zoom is een bijstandsorganisatie die ondersteunt en helpt bij de besteding van je persoonsvolgend budget
–  From Paris maakt kinderkleren die perfect imperfect zijn, voor kinderen met en zonder beperking

vzw Centrum van de Oostkust – afdeling Welzijn & Hoorexpert Heistlaan 123 8301 Knokke-Heist T. 050530520 algemeen@cvdo.bewww.cvdo.be

Artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here