Home Knokke-Heist Frank Vanleenhove en Ewald Deloof kijken uit naar de volgende World Clean...

Frank Vanleenhove en Ewald Deloof kijken uit naar de volgende World Clean Up Day

1

Milieubewuste vrijwilligers van Anemos en Surfers Paradise namen deel aan de 10de Eneco Clean Beach Cup. Beide watersportcentra zonden 402 moedigen de duinen en het strand op. Het legertje opruimers, uitgerust met handschoenen, prikkers en vuilniszakken nam hun zone flink onder handen en keerde met een paar ton afval terug. Door dit succes en de leuke omkadering kijken zowel Frank Vanleenhove als Ewald Deloof alvast uit naar de World Clean Up Day op zaterdag 21 september 2019.

Surfers Paradise

169 gedreven Paradise-leden vrijwilligers haalden 1269 kg afval op over een afstand van 2,5 kilometer. Bij het inwandelen van de Zwinmonding werd er heel veel afval opgehaald: resten van kampvuren, veel gevulde hondenpoepzakjes, touwen, kapot glas, rietjes, plastieken stokjes en veel aangespoeld afval uit de zee. “Duidelijk dit jaar minder sigarettenpeuken maar meer microplastics, plastiekzakken en flessendopjes” licht Frank Van Leenhove toe.

Artikel

1 REACTIE

  1. Waarom wachten tot eind september? Misschien eens in juni en dan in september zien wat het hoog toeristisch seizoen aan afval meebrengt? Of willen we het niet alleen op de toeristen en dagjesmensen steken?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here