Home Knokke-Heist Nog geen rookverbod op het strand van Knokke-Heist

Nog geen rookverbod op het strand van Knokke-Heist

3

Ook in De Haan en in De Panne wordt roken op stukken van het strand verboden. Dat is gezegd op het kustburgemeestersoverleg van woensdagmorgen. Het proefproject dat dus begonnen was in Oostende en Bredene, zal worden toegepast in vier kustgemeenten. Knokke-Heist lijkt nog even af te wachten. Maar is daarom niet minder actief. Eerder werden er tijdens de zomermaanden al duizenden asbakjes uitgedeeld op ons strand. Bij goed gebruik is een verbod niet nodig klinkt het bij enkele stranduitbaters. Die hopen dat Knokke-Heist het voorbeeld van de vier badsteden alsnog niet zal volgen.

Artikel

3 REACTIES

  1. Burgemeester Lippens refereert naar Singapore waar je 1.000,00 € boete betaald voor het wegwerpen van een peuk. Ook voor andere “lichte overtredingen” trouwens, zoals het niet-gebruiken van zebra-paden, overdreven snelheid, wildplassen, enz… waar wacht de burgervader op om dit beleid in Knokke-Heist in te voeren?

  2. Als we hiermee dezelfde weg op gaan als met de jutbakken waar wandelaars aangespoeld zwerfvuil kunnen deponeren, een succes in verschillende kustgemeenten, maar om onduidelijke redenen nog steeds niet in onze gemeente, zal ook een dergelijk initiatief een doodgeboren kind blijken. Hier gelden duidelijk andere milieunormen dan elders langs de kust.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here