Home Knokke-Heist 600 euro boete door niet te komen bijzitten tijdens de verkiezingen

600 euro boete door niet te komen bijzitten tijdens de verkiezingen

1

Negentien mensen die op 14 oktober vorig jaar niet kwamen opdagen voor hun rol als bijzitter bij de gemeenteraadsverkiezingen hebben in de Brugse rechtbank geldboetes tussen 400 en 800 euro gekregen. Een stadsgenote uit Knokke kreeg van de rechter een boete van 600 euro. De knokse gaf aan dat ze ziek was op de dag van de verkiezingen. Toen ze nadien werd opgeroepen voor verhoor bij de politie, bedacht ze dat ze een doktersbriefje nodig had. De dame trok naar haar huisdokter en die schreef een attest uit voor die bewuste dag: 14 januari. Het briefje verklaarde dus absoluut niet haar afwezigheid in het telbureau. De rechter gaf de vrouw donderdagmorgen 600 euro boete. Toch opletten als je als bijzitter moet zetelen tijdens de verkiezingen van Mei 2019.

Artikel

1 REACTIE

  1. Heel erg jammer dat mensen geen enkele blijk van burgerzin willen tonen en bij een beboeting de dokter vragen om een attest uit te schrijven voor feiten die al gebeurd zijn. Zelf vind ik het normaal dat bij de organisatie van verkiezingen de burger betrokken wordt en zijn kleine duit in het zakje doet in het democratisch proces. Als iedereen zijn kat stuurt en zijn afwezigheid met verzinsels ‘afkoopt’, is er pas echt sprake van verzuring. Ik doe mijn taak als bijzitter, secretaris of voorzitter steeds graag en het is een fijne gelegenheid om de sociale vaardigheden wat aan te scherpen. Ik vind het prima dat voor mensen die met een ongegronde reden afwezig zijn, een boete wordt uitgeschreven en dat het rechtsapparaat optreedt. Voor mensen met een geldige, gegronde redenen om niet te kunnen bijzitten, alle respect. Het wordt tijd dat burgerzin ook door en met volwassenen getoond wordt. Anders heeft de hele hervorming van het onderwijs geen enkele zin als zelfs burgerzin een dode letter wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here