Home Cultuur De nieuwe hype in Knokke-Heist… de stoeptuin

De nieuwe hype in Knokke-Heist… de stoeptuin

11

Niet iedereen heeft een tuin in Knokke-Heist, maar wel een gevel of een stoep. Gebruik die en voeg een streepje groen toe aan je huis of appartement in onze badstad. Iedereen die er langsloopt zal ervan genieten en we maken samen van onze gemeente weer de riante tuin aan de Noordzee.

Het gemeentebestuur gaf het voorbeeld door rondom het stadhuis van Knokke bloemen te planten rond de bomen. Heel wat mensen vinden dergelijke minituintjes leuk. Daarom dachten we met de redactie van Kneistikrant een aktie uit te rollen die mensen aanzet om wanneer er bomen staan bij jou in straat. Deze mini boomperkjes ook te gaan bebloemen. Aan de gevels kunnen dan weer bloembakken worden geplaatst. Op die manier kleuren we samen ons gemeente en het is goed voor de kneistse bijen.

Let wel op, een stoeptuin bevindt zich in de openbare ruimte en dus heb je er officiële toestemming voor nodig. Goed nieuws is dat bloemen voor je deur planten in het boomperkje gewoon ook mag. Misschien kun je zelfs met buren of de volledige straat afspreken om samen bloemen aan te kopen. Heb je al zo’n stoeptuin gemaakt? Stuur een foto naar redactie@kneistikrant.be

Artikel

11 REACTIES

 1. Nu zowat iedereen gewoon was aan de ‘siertuin’ in het bosje van Heist,Parkstraat,moesten de vele bloemen en planten zonodig verdwijnen en de grond omgeploegd.Het oogde mooi,fleurig en lag er steeds proper bij! Begrijpe wie kan!

 2. Inderdaad en het was zeer mooi en proper ,zelfs mijn kleindochtertje lette er op en zei die mooie bloemen zijn weg INDERDAAD WAAROM ? Krijgen we op een reactie een ANTWOORD ??

 3. Zou prachtig mooi zijn ,maar hoelang gaat het er staan ,die mooie plantjes 😕ze zullen uitgetrokken 😯worden 😐gestolen en kapot gemaakt worden😠😢 spreek van ondervinding zelfs mijn mooie potten in keramiek waren foetsy na 2 dagen , 😢Toch succes met de mooie gedachte LUDWINA

 4. In de Parkstraat te Heist is alles verwijderd op vraag van de gemeente stonden 170 tulpen en anderen plantjes waar zit dat idee juist voor Paasverlof en was zo netjes onderhouden waarom moest dat weg nu ligt het vol vuil dank WU wel bestuur Knokke Heist

 5. Beste maar in de parkstraat hebben ze de STOEPTUIN vernield en verwijderd juist voor Paas verlof er ,er stonden 170 tulpen en verschillende anderen plantjes is !!!!!!!!Waarom ????????????????

  • Dit moet toch een vergissing zijn, niet?
   De gemeente promoot stoeptuinen, het bloemenperk in de Parkstraat was mooi en verzorgd, nu is er een bruine vlek. Bij hevige regen zal er modder op het voetpad stromen!
   De man die de tuin verzorgde voert stil protest, maar heb de politie al tweemaal zijn pamfletten zien weghalen.
   Begrijpe wie kan…

  • Dit moet een vergissing zijn, niet? Een bloemenzee werd vernietigd en een bruine vlek bleef achter. Bij zware regenval zal er modder op het voetpad stromen!
   De man die de tuin verzorgde voert al een paar dagen stil protest, van zodra hij zijn rug keert verwijdert de politie zijn pamfletten.
   Volgens deze pamfletten is de grond zelfs geen eigendom van de gemeente. Wat is hier aan de hand???

  • Het bloemperkje was er al 10 jaar. Nu alles weer mooi in bloei stond werd het in opdracht van de burgervader verwijderd. Waarom ? EN waarom nu deze mooie bloemen in volle bloei stonden ?
   Sorry, maar volgens inside info zou het een gevolg zijn op het afspringen van de bouwplannen op de site van de Raan die door toedoen van het plaatselijk comite werden geweerd en afgekeurd.

 6. Al goed en wel om bloemen en planten in de boomvakken te kweken maar hou er wel rekening mee dat het voet- en fietspad nog normaal bereik- en gebruikbaar blijven.
  Kleine plantjes worden soms groot en groeien dan over de paden en dan vergeet men ze vaak in te snoeien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here