Home Knokke-Heist Knokke-Heist blijft voor de IMMO-sector aan de top

Knokke-Heist blijft voor de IMMO-sector aan de top

0

Voor het eerst in 5 jaar is de gemiddelde prijs van een appartement aan onze kust gedaald. Dat blijkt uit cijfers van de notarissen maar niet in Knokke-Heist. Toch was 2018 zeker geen slecht jaar voor de vastgoedsector aan zee, want het aantal transacties blijft toenemen. Een appartement langs de kust kostte in 2018 gemiddeld 259.456 euro, precies 2,4 procent minder dan in 2017. Maar het Notariaat voegt eraan toe dat de daling volgt op een stijging van meer dan 5 procent in 2017. Een appartement aan zee is ook nog steeds zo’n 40.000 euro duurder dan een appartement in de rest van ons land.

De gemiddelde prijs van een appartement varieerde in de verschillende gemeenten tussen 161.000 (Westende) en 474.000 euro (onze gemeente). Blankenberge, De Panne, Middelkerke en Westende waren het goedkoopst, met een gemiddelde prijs onder de 200.000 euro, Onze gemeente blijft het duurst met 342.025 en 473.112 euro.

Qua transacties was het vierde kwartaal het beste sinds de de start van de Kustbarometer. Vooral oktober en november deden het goed, met 30 procent meer transacties dan in de andere maanden. De meeste appartementen werden verpatst in onze badstad en Oostende, elk goed voor zowat een vijfde marktaandeel.

Men blijft ook in onze badstad rustig verder bouwen. De vraag naar een tweede verblijf in onze gemeente blijft dan ook groot. Keerzijde is en blijft het wonen voor de eigen bevolking. Zelfs Heulebrug bleekt voor vele eigen inwoners vaak te hoog gegrepen.

Artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here