Home Cultuur Winnende World Press Photo vanaf 8 juni te zien in CC Scharpoord

Winnende World Press Photo vanaf 8 juni te zien in CC Scharpoord

0
By: John Moore

Een huilend meisje aan de grens van de Amerikaanse fotograaf John Moore is uitgeroepen tot World Press Photo van het jaar. De foto laat het Hondurese meisje Yanela Sanchez zien bij de Mexicaans-Amerikaanse grens terwijl haar moeder wordt gefouilleerd door de grenspolitie. Hoewel de peuter en haar moeder niet zoals vele anderen uit elkaar werden gehaald, deed de foto veel stof opwaaien over het migrantenbeleid van president Donald Trump. Dit jaar zijn in totaal 78.801 foto’s ingezonden, door 4738 fotografen uit 128 landen.
Een selectie daarvan komt naar Scharpoord van 8 tot en met 30 juni.

Artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here