Home Justitie Proces moord Sofie Muylle allicht pas in 2020

Proces moord Sofie Muylle allicht pas in 2020

0

De Roemeen die verdacht wordt van de moord in onze gemeente op Sofie Muylle uit Roeselare blijft twee maanden langer in de cel. Ondertussen zou het onderzoek in volgens de advocaten een eindfase beland zijn. De gerechtspsychiaters kunnen hun verslag gaan opmaken.

De feiten dateren ondertussen al van 22 januari 2017. Toen vonden wandelaars het lichaam van Sofie Muylle (27) onder een staketsel van een restaurant op het strand in onze deelgemeente Knokke. Ze was ook seksueel misbruikt. De zoektocht naar de dader ging niet bepaald vlot, maar eind juni 2017 kon de 24-jarige Alexandru C. na een maandenlange speurtocht naar de “man in de blauwe jas” in Roemenië opgepakt worden. Hij bekende dat hij haar ontmoet en misbruikt had. Maar hij blijft ontkennen dat hij haar ook vermoordde.

Volgens de verdediging blijkt uit het autopsierapport nog steeds niet dat Sofie Muylle ook effectief vermoord werd. Een stelling waar het Brugse parket niet mee akkoord gaat, want zij willen Alexandru C. wel degelijk vervolgen voor moord.

De tenlasteleggingen werden ondertussen wel al uitgebreid naar verkrachting, foltering en aanranding, telkens met de dood tot gevolg. Op die manier riskeert de verdachte nog steeds een celstraf tot 30 jaar, zelfs al wordt hij vrijgesproken voor moord.

Volgens de verdediging zit het onderzoek ondertussen in een eindfase. Psychiaters kunnen aan de slag voor een psychiatrisch verslag over de verdachte. De zaak zou voor de zomer afgerond kunnen zijn. De kans dat het proces nog dit jaar zou kunnen starten lijkt echter zeer klein.

Artikel