Home Sport Tofste 10K ooit

Tofste 10K ooit

0
Fintro Running Tour 1 Mei 2019
Bekijk de foto’s van Yvan Kaux door op de foto te klikken!

Naar goede traditie zijn de lopers op de Dag van de Arbeid aan zet in de populaire badplaats aan de Belgische kust. Voor de editie van 2019 pakte de organisatie uit met een nieuwe aankomstlocatie. Het vertrouwde Olivier Sportstadion was niet beschikbaar wegens verbouwingswerken en dus werd er uitgeweken naar het Schuttersplein. We hebben onze reporter Eric Hollé samen met onze cameraman Yvan Kaux op pad gestuurd voor een aantal reportages. Die je trouwens “live” kon volgen op de lokale omroep van Knokke-Heist: Sea Fun in een eindredactie van Wouter Brusselmans en Geert Deman.

Niet enkel de recreanten, maar ook enkele toplopers verschenen aan de start in Knokke-Heist. Hachem Migou en Mohamed Agourram, de winnaar van de AG Antwerp 10 Miles in 2018, tekenden present voor het Tensafit Running Team. Ook Nico Algoet en Bart Maene wilden zich tonen in eigen provincie.

Niet alleen de volwassenen konden genieten van het loopfeest. Ook de kinderen konden hun energie kwijt in de Alpro Kids Run. Daarnaast konden ze in het Alpro Kids Village genieten van onder meer springkastelen en kinderanimatie, onder begeleiding van tovenaars, feeën en stoere mariniers.

Samen met de partners van de Fintro Running Tour bood de Fintro Knokke 10k een aantal extra’s aan voor de deelnemers. Zo waren er de Tempo-Team Pacers, een team van tempomakers die de lopers begeleidden op de 10 km, en was er een Tempo-Team massagestand met ervaren masseurs. Bovendien werden na de finish alle (meerderjarige) deelnemers getrakteerd op een Brugse Zot of Sportzot (zonder alcohol).


Artikel