Home Knokke-Heist Heist Veilig met de fiets naar school… OLVO in aktie

Veilig met de fiets naar school… OLVO in aktie

0

Nu het mooie lenteweer iedereen naar buiten lokt, komen ook veel meer kinderen te voet of met de fiets naar school. Omdat de vrije basisschool OLVO in Heist een veilig verkeer heel belangrijk vindt, organiseert de school verschillende activiteiten om de leerlingen bewust te maken van het belang van veilig gedrag in het verkeer. Zo oefenen de kleuters in de klas op allerlei soorten rijwielen om op een spelende manier te leren fietsen. Het 1ste leerjaar kreeg op maandag 29 april 2019 echte lessen om vlot te leren fietsen.

Naast de verkeerslessen in alle klassen werd voor het 5de leerjaar een extra workshop georganiseerd over veilig verkeer en werden zij uitgedaagd hun kennis te testen in de grote verkeerstoets. Het was niet gemakkelijk en bij elke vraag kregen ze amper 20 seconden antwoordtijd. Ook in het verkeer moet je snel kunnen reageren. Sommigen zullen nog wat moeten oefenen maar de meeste leerlingen slaagden voor deze test. Een dikke proficiat gaat naar Mattias Vandepitte die 25 op 25 behaalde. Het 6de leerjaar is momenteel heel hard aan het oefenen voor het grote fietsexamen dat zal plaatsvinden op 23 mei 2019. Het 4de leerjaar oefent voor het grote voetgangersexamen dat zal plaatsvinden op donderdag 20 juni 2019.

Artikel