Home Justitie Horeca-dealer mag een zware straf verwachten

Horeca-dealer mag een zware straf verwachten

0

Een voormalige restaurantuitbater uit onze badstad kijkt aan tegen 3 jaar cel voor het dealen van coke en XTC. Joachim V. E. uit Sint-Laureins werd eerder al veroordeeld voor dealen van drugs, maar trok daar geen lessen uit. Op 5 september vorig jaar werd hij met 60 XTC-pillen op zak tegengehouden in onze gemeente door de Lokale Politie.

De man baatte tot eind 2017 de zaak La P’tite Différence uit, op het Alfred Verweeplein. Eerder had hij ook zaken in Sint-Laureins en Kaprijke. “Zijn restaurant in onze deelgemeente Knokke ging failliet. Hij zat met een enorme financiële kater en was verslaafd aan coke, onder meer door de invloed van zijn chef-kok. Hij dealde om zelf gebruikershoeveelheden over te houden en in zijn verslaving te voorzien”, pleitte zijn advocaat.

Maar de rechter was zijn eerdere veroordeling voor het dealen van drugs nog niet vergeten. “Steek je dit nu op je chef-kok? Je bent gewoon nooit gestopt met dealen. Geef het maar toe”, fulmineerde de rechter. Eerder had de procureur 3 jaar cel, een geldboete en een verbeurd verklaring van 9.000 euro gevorderd. “Volgens de gegevens van de ANPR-camera reed de beklaagde in de zomermaanden bepaalde nachten over en weer naar Knokke. Uit andere politionele info blijkt dat hij in 2017 nog coke stond te dealen in onze badstad. De bewijslast is groot”, aldus het openbaar ministerie. Vonnis 7 juni.

Artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here