Home Cultuur De Cultuurraad van Knokke-Heist kreeg nieuwe statuten

De Cultuurraad van Knokke-Heist kreeg nieuwe statuten

0

De laatste aanpassing aan de statuten van de Cultuurraad van Knokke-Heist werd door de gemeenteraad 16 jaar geleden bekrachtigd. Ondertussen veranderde het cultuurlandschap in Vlaanderen maar ook in onze gemeente grondig. De start van de legislatuur 2019-2025 was volgens het gemeentebestuur het ideale moment voor het gemeentebestuur en de Cultuurraad om met geactualiseerde statuten de werking van deze adviesraad voor lokaal cultuurbeleid een nieuwe injectie te geven.

Samen met het ontbinden van de vzw Cultuurcentrum en vzw Sincfala en het concentreren van de verschillende gemeentelijke culturele diensten (bib, cultuur, erfgoed en jeugd) onder het ‘Cultuurhuis’, worden daarom in de schoot van de vernieuwde Cultuurraad twee Commissies opgericht die het gemeentebestuur van gericht advies zullen voorzien: Commissie Cultuurhuis & Beelden in de Stad
enerzijds en Commissie Erfgoed en Straatnaamgeving anderzijds. De gemeenteraad keurde intussen de nieuwe statuten goed.

Artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here