Home Knokke-Heist Knokke Nieuwe toplaag moet aquaplaning vermijden

Nieuwe toplaag moet aquaplaning vermijden

3

Omdat er in de Lippenslaan tussen de rotonde en de parking van de St. Margaretakerk bij regenweer teveel water in de middenberm bleef staan, heeft een aannemer in opdracht van Schepen Philippe Vlietinck vandaag de toplaag opnieuw aangelegd. Van zodra de belijning is aangebracht, kan tegen vanavond de Lippenslaan weer voor het doorgaand verkeer opengesteld worden.

Artikel

3 REACTIES

  1. Nieuwe toplaag moeten aquaplaning vermijden goed maar we krijgen er wel een racebaan bij om nog niet te spreken over de vele knalgeluiden die de (leuke) bestuurders met hun wagen voortbrengen.

  2. Overal ter wereld doet men er alles aan om zorg te dragen voor de leefbaarheid van onze kinderen en kleinkinderen, onder andere door een goede waterhuishouding, waarbij de stockage ter plaatse door insijpeling belangrijk is. Op deze manier draagt men gratis, en op een doeltreffende wijze bij tot het op peil houden van de grondwaterlaag. Hier gooit men alles dicht met asfalt…..

    • Als de rioleringen van vuilwater en regenwater gesplits worden is er geen enkel probleem. Het regenwater kan dan opgeslagen worden in bufferbekkens of terug in de grond worden geïnjecteerd.
      De onzalige klinkers die er vroeger lagen waren beter ???? Tientallen verzakkingen met jaarlijkse herstellingen tot gevolg en héél veel lawaaihinder tegenover asfalt.
      En kan er eens duidelijkheid worden geschapen over hoeveel regenwater en dan wél in de bodem doordringt bij bestrating in betonklinkers ??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here