Home Knokke-Heist Raadslid Coudyser (N-VA) vraagt meer aandacht voor het roerend en onroerend...

Raadslid Coudyser (N-VA) vraagt meer aandacht voor het roerend en onroerend erfgoed in de gemeente

0

Raadslid Coudyser vraagt ,naar aanleiding van Erfgoeddag, meer aandacht voor het roerend en onroerend erfgoed in de gemeente. “We hebben pareltjes van monumenten, van private gebouwen getekend door toonaangevende architecten die waardevol zijn om te behouden.

Wat niet wil zeggen dat je ze niet dynamisch moet kunnen aanpassen aan de noden van de 21e eeuw. De site van het Boerenhof is beschermd en schreeuwt al jaren om grondig gerestaureerd te worden. Daarnaast hebben we musea, schilderijen en andere collectiestukken (al of niet in een museum ondergebracht) die de eeuwenlange geschiedenis van onze Zwinstreek nog altijd typeren. We hebben zaken die de typische kustgerelateerde tradities in ere houden en die aantonen hoe de kust evolueerde van landbouw- of visserijgemeenschap naar een hoogstaande toeristische badplaats.

Daarnaast staan we voor de uitdaging om na te denken over de toekomst van onze kerkgebouwen maar ook over de waardevolle stukken die zich in kerken bevinden. Ik pleit dan ook voor de opmaak van een strategische visie en een actieplan hoe wij de volgende jaren zullen omgaan met ons waardevol roerend en onroerend erfgoed.” De burgemeester merkte op dat er heel wat gebeurt. “Dat klopt, maar teveel ad hoc waardoor we het risico lopen een aantal zaken toch te missen.” reageert Coudyser.

Artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here