Home Knokke-Heist Super! Jij bent een voor- en bijzitter

Super! Jij bent een voor- en bijzitter

4

Het kantonhoofdbureau Brugge stelt voor- en bijzitters aan om mee te werken in een stembureau op zondag 26 mei 2019. Omdat nog niet alle bureaus bemand zijn, verstuurt het kantonhoofdbureau aangetekende zendingen met oproepen om voor- of bijzitter te zijn op de dag van de verkiezingen. Als de postbode de aangetekende zending niet kan afleveren, kun je de brief afhalen in het gemeentehuis Knokke, Alfred Verweeplein 1 vanaf de dag NA de melding door de postbode en dit tijdens volgende openingstijden:

  • Van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur, op donderdag tot 18.30 uur 
  • en op zaterdag van 9.00 tot 11.30 uur.

Het is heel belangrijk dat je de brief ophaalt en ook antwoordt aan het kantonhoofdbureau. Enkel wettelijk verlet kan je afwezigheid verantwoorden. Het is de vrederechter die beslist over het wettelijk verlet.

Artikel

4 REACTIES

  1. Heb mij aangeboden, omdat ik het reeds vroeger deed en gepensioneerde alleenstaande ben……….maar kreeg nog GEEN reactie…?

  2. Super?? mijn kl.. hebben we geen werklozen, gepensioneerden, schoolmeesters genoeg dat zoiets kunnen doen en de “echt werkende” klasse van hun zondag laten genieten.

    • Lid van de “ècht werkende klasse”, maar dan wel zonder klasse… Ask not what your country can do for you, but what you can do for your country.

    • Waarom moeten die “schoolmeesters” het altijd ontgelden. Sommigen werken tot méér dan zestig uur per week en ik kan het weten (voorbereidingen inbegrepen en zéker als je een graadsklas met twee leerjaren of meer hebt)! De meeste leerkrachten werken ook nog op zondag. Als werklozen en gepensioneerden met “schoolmeesters” vergeleken worden kun je ze zowel gemakzuchtig noemen (sommige gepensioneerden zijn ook nog actief!). Als ze zo gemakzuchtig zijn, hoe komt het dan dat er bijna geen mannelijke leerkrachten meer zijn? Dit is een vraag om eens goed over na te denken… De tijd dat de tassen van de “schoolmeesters” vol spaarboeken en verzekeringen zaten is reeds decennia voorbij, geloof me vrij! Ik ben zelf een twaalftal keer voorzitter of secretaris geweest. Je moet dan eens horen met wat voor uitvluchten sommigen van de “werkende klasse” afkomen om geen bijzitter te moeten zijn, je houdt het niet voor mogelijk. Je moet natuurlijk geen vissers, bakkers en slagers lastigvallen maar als goede voorzitter weet je wel wie je kunt vragen en ik deed dat liefst persoonlijk zonder aangetekende brief of het was als het écht niet anders kon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here