Home Knokke-Heist Heist Wanneer pakt Vlaanderen nu eens de Heistlaan aan?

Wanneer pakt Vlaanderen nu eens de Heistlaan aan?

0
Fabienne Pottier

N-VA gemeenteraadslid Fabienne Pottier kaartte onlangs op de gemeenteraad het bijkomend verkeer en de risico’s op verkeersonveiligheid in de Heistlaan aan. Het College erkent het probleem en nam ook een petitie van de bewoners aan. Vooral te hoge snelheid is de oorzaak van de verkeersonveilige situaties met een stijging van het aantal ongevallen tot gevolg.

De Heistlaan is een gewestweg en dus een bevoegdheid van de N-VA Minister Ben Weyts. Het gemeentebestuur gaat in overleg met de Vlaamse Overheid. Al kan de N-VA via haar Minister ook stappen zetten om de Heistlaan veiliger te maken. Ook de aantrekkelijkheid van deze gewestweg kan een stuk beter. Reeds jaren aan een stuk is de Heistlaan stiefmoederlijk behandeld. Er was beloofd om na de aanleg van de A11 ook de Heistlaan aan te pakken maar dit bleef tot op vandaag dode letter.

Artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here