Home Cultuur Knokke-Heistse Shannon De Kempe is de beste

Knokke-Heistse Shannon De Kempe is de beste

0

Op 11 mei 2019 behaalde Shannon De Kempe met haar solo op het Belgisch kampioenschap modern van Danssport Vlaanderen goud in de leeftijdscategorie adults. Vorig jaar werd ze reeds Vlaams kampioen bij de junioren. Op 28 april werd ze tweede op het Vlaams kampioenschap bij de volwassenen. Tijdens het voorbije weekend heeft ze de hoofdvogel afgeschoten met haar eerste plaats op het Belgisch kampioenschap in Leuven. De choreografie waarmee Shannon kampioen werd, is van de hand van Anneke Ghysens, bekend van So You Think You Can Dance. Haar belangrijkste lesgevers zijn Nathalie De Bruyn van Dance Studio Kickx N Moves en Christian Dedeene van Klassiek Ballet Brugge.

Modern, jazz, klassiek en disco

Shannon startte reeds met dansen toen ze 5 jaar was. De dansmicrobe kreeg ze door van grote zus Rebecca die momenteel een professionele bacheloropleiding jazz dance volgt in London. Op haar 16de is Shannon actief in meerdere stijlen: modern, jazz, klassiek en disco. Ze startte enkele jaren geleden in het wedstrijdcircuit van Danssport Vlaanderen  met disco waar ze ook verschillende wedstrijden won en tot de hoogste categorie behoort. Twee jaar geleden begon ze ook met wedstrijden modern waar ze zeer vlug doorstootte naar de topplaatsen in de ranking.

Dansen, acteren en lesgeven

Dit weekend deed ze niet alleen mee met het Belgisch kampioenschap maar stond ze ook op de planken met toneelgezelschap Appassionata in een regie van Jan Charles en John De Bree. In de toekomst wil ze zich naast het dansen en acteren ook bekwamen in het lesgeven. Deze zomer volgt ze de opleiding voor docent jazzdans van Danssport Vlaanderen.

Met de titel van Belgisch kampioen op zak kan ze alvast terugkijken op een zeer geslaagd dansseizoen.

Artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here