Home Regionieuws De CD&V pleit voor het behoud van de provincie West-Vlaanderen

De CD&V pleit voor het behoud van de provincie West-Vlaanderen

3

Volgens Hendrik Bogaert smeden andere partijen nog altijd plannen om de provincie af te schaffen.

Voor CD&V is West-Vlaanderen ook in de toekomst veel meer dan een streeknaam als Pajottenland of de Kempen. De laatste jaren is de provincie als politiek niveau 15 procent van haar kracht en budget kwijtgespeeld en dat moet nu maar eens ophouden, klinkt het.

CD&V zegt dat geen enkel ander partijprogramma het nog opneemt voor de toekomst van de provincies. Volgens de partij is het het meest optimale bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen. De provincie vervangen door grotere stadsgewesten vindt ze geen optie.

Artikel

3 REACTIES

 1. Als gewone burger , kun je om een probleem aan te kaarten een afspraak maken met de Gedeputeerde van je provincie en overleg plegen.
  Probeer dit zelfde maar eens te doen met een Ministerie van Verkeer of Waterwegen, je loopt met je hoofd tegen de muur dat lukt gewoon niet.
  Geloof me, ik heb de ervaring.
  Lang leve de provincie.
  Danny Jones

  • Geachte Danny Jones,
   In de huidige toestand heb je overschot van gelijk, maar indien in de plaats van die gedeputeerde, die ongeveer even grote wedde krijgt als sommige ministers in de Vlaamse regering, je dan een verkozene van het Vlaams parlement aan z’n mouw kan schudden, is vergelijkbaar met die gedeputeerde waar je kon mee overleggen…
   Het verschil zit hem in de besparing van onnodige wedde’s, en daarbij zullen de Vlaamse parlementairen die gewoonlijk dichter bij U thuis wonen, ‘concurrentie’ vrezen van anderen in dezelfde kieskring…en misschien nog vlugger uw zaak genegen zijn.

 2. Ik begrijp niet goed waarom H.Bogaert dit nu aankaart, zelf beweert hij dat er op politiek niveau al 15% zou zijn gesneuveld… al één iemand daar narigheid door gevoeld, iemand z’n provincie belasting daardoor niet hebben kunnen betalen ???
  Ook klinkt z’n bezorgdheid wat hypocriet…men wil de provincie niet afschaffen, geen mens die dat al ooit heeft laten doorschemeren of heeft gevraagd, enkel wil men het bestuursniveau volledig opnemen in de Vlaamse regering.
  Kan gebeuren zonder één afdanking van personeel, enkel één Vlaams nieuw ministerie kan alle Vlaamse provincies ‘bedienen’ in hun huidige vorm…kan wel een grote besparing opleveren…
  De huidige provincie’s dienen op politiek niveau om niet meer verkozenen toch nog een jobke te geven… zou boven genoemde misschien twijfelen aan z’n kansen herverkozen te worden…niet meer z’n parlementaire job te halen ???

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here