Home Cultuur Knokke-Heistenaar Dirk Van Reybroeck brengt eerste retrospectieve

Knokke-Heistenaar Dirk Van Reybroeck brengt eerste retrospectieve

0

Van 16 mei tot 18 juli 2019 stelt Knokke-Heistenaar Dirk Van Reybroeck zijn schilderijen tentoon in de De Klerckstraat 31 in Knokke-Heist. Het is de eerste retrospectieve van onze stadsgenoot. Dankzij zijn passie voor tekenen en schilderen bleek de keuze voor zijn studies regent Plastische Opvoeding als vanzelfsprekend. Zo kon hij in het onderwijs zijn kennis en passie doorgeven. In zijn vrije uren blijft hij zich verder ontplooien, schoolt hij zich bij en laat hij op reis zijn inspiratie de vrije loop.

Impact van het licht

De tentoonstelling kreeg de naam ‘Impact van het licht’ omdat het spel van het licht Dirk steeds heeft gefascineerd. Zonder licht geen schoonheid en hij laat dan ook op diverse manier het licht invallen op zijn werken.

Opleidingen

In de voorbije jaren mocht Dirk zich verder vormen door het volgen van opleidingen en specialisaties aan de Kunstacademie Eeklo, Vrij Atelier Knokke-Heist en een vijfjarige opleiding aan de Kunstacademie – nu MAAK – in Knokke-Heist. Zijn eindproef aan de MAAK kreeg als titel ‘Licht en Beweging’ waarin niet alleen de zoektocht naar licht, maar dus ook het creëren van beweging een belangrijke plaats kreeg.

De heel verzorgde en passievolle expo omvat vier thema’s: Knokke-Heist en omgeving, Dans, Saint-Rémy-de- Provence en Model. Binnen deze thema’s zijn zowel tekeningen als pastels, aquarellen en olieverfschilderijen te bewonderen.

De tentoonstelling is open telkens op donderdagnamiddag van 14 tot 17 uur en zaterdag van 10 tot 14 uur. De expo kan op afspraak ook bezocht worden. Contacteer na 16 uur op T 0493 135 363.

Artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here