Home Cultuur Diploma’s Techniekacademie uitgereikt door Schepen Vandenbussche

Diploma’s Techniekacademie uitgereikt door Schepen Vandenbussche

0

Op woensdagnamiddag 15 mei 2019 vond in het Jeugd- en Kunstencentrum De Marge de laatste van de 12 sessies van de Techniekacademie plaats. Aansluitend reikte schepen Annie Vandenbussche de diploma’s uit aan een 20-tal jongeren en werden ze samen met hun ouders getrakteerd op een drankje en knabbeltje.

Problemen oplossen met techniek

De Techniekacademie Knokke-Heist is een initiatief dat kinderen van 10 tot 12 jaar onderdompelt in de wereld van techniek en STEM. In hun vrije tijd werden leerlingen uit het vijfde of zesde leerjaar in Knokke-Heist uitgedaagd om problemen uit hun leefwereld op te lossen met techniek. Twee techniekmentoren stonden in voor de begeleiding. De Techniekacademie vond van januari tot mei 2019 plaats in het Jeugdcentrum De Marge op woensdagnamiddag. Elke sessie duurde telkens 2 uur.

Zes concrete projecten

Dit jaar werden 20 kinderen uitgedaagd rond 6 concrete projectjes: ze maakten een periscoop, een memohouder, badproducten en een deurmatalarm, ze programmeerden een zelfrijdend wagentje, en bouwden een flatgebouw met windturbine.  Ze gingen ook één keer op actief bezoek naar een bedrijf in de gemeente.

Meer ambitie voor technische job en minder genderstereotiep denken over techniek

De Techniekacademie heeft impact! Uit de Bachelorproef van VIVES-studenten Sociaal Agogisch Werk leren we dat kinderen na deelname aan de Techniekacademie meer ambitie hebben om zelf een technische job te doen en minder genderstereotiep denken over techniek.

Partners

De Techniekacademie is een samenwerking tussen de gemeente en Hogeschool VIVES met de steun van de lokale bedrijfspartner ‘Tuinconcepten Warnier’ en de provincie West-Vlaanderen. Andere  steunende provinciale partners zijn: de Associatie KULeuven, de minister van Onderwijs Hilde Crevits, de minister van Innovatie Philippe Muyters, TOFAM, Woodwize, Alimento, Constructiv, Plastics@Tielt, Vermako Plastic Greenhouses, Vind!, SPIE, Melexis, Geldhof Hout, Elekti, Willy Naessens Industriebouw, ATS, Logi-Technic, Aquafin, Hydrauvision en Elia.

Van januari tot mei konden in West- en Oost-Vlaanderen opnieuw 1440  kinderen in 40 gemeenten proeven van techniek en zo hun technische geletterdheid opkrikken. De Techniekacademie is een erkende Vlaamse STEM-academie.

Gediplomeerden Techniekacademie 2019

MathieuCockheyt
NoahDalle
VictorDendooven
JoleneDevliegher
VinceGillo 
ThomasHaegebaert
Loïc Hernot
NoahIsbecque
JELLELOUAGIE
PahulMalhi
CesarProesmans
MarionRoels
GillesSnauwaert
Rafvan de Hooft
SamVan Landegem
DeanVan Meenen
ArnaudVan Nuffel
RensVermeulen
DanielVoermantrouw
LorenzoWalravens
Artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here