Home Regionieuws Zeebrugge Werken aan brug 2 van de P. Vandammesluis

Werken aan brug 2 van de P. Vandammesluis

0

Door onderhoud en renovatie aan de kelder van de bruginfrastructuur van brug 2 van de Vandammesluis, wordt deze tijdelijk afgesloten.

De werken duren van 20 mei tot 7 juni 2019, mits goede weersomstandigheden.

Het verkeer wordt over brug 1 (meest landinwaartse brug) geleid. Het verkeer richting Knokke wordt op 1 rijstrook gebracht. Het verkeer richting Zeebrugge gaat via de andere rijstrook over brug 1.

Fietsers gaan in beide richtingen over het fietspad van brug 1.

De Pierre Vandammesluis is een sluis in de haven van Brugge-Zeebrugge. De sluis werd afgewerkt in 1985 en verbindt de tijgebonden voorhaven met het Verbindingsdok in de tij-ongebonden achterhaven. Het is de grootste sluis in het havengebied.

De afmetingen (500 m lang, 57 m breed, een diepte tot 18,5 m en een watervolume van maximaal 527.000 m³) maken het mogelijk de grootste autocarriers te schutten, of verschillende schepen tegelijk. De sluis is aan beide kanten uitgerust met twee sluisdeuren en een dubbele ophaalbrug.

De havendienst van het havenbestuur (MBZ) zorgt voor de permanente bediening van de sluis en voor de coördinatie van de scheepvaart in de achterhaven en de binnenhaven van Brugge.

Artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here