Home Cultuur De Romeinen komen (even) terug naar de Zwinstreek

De Romeinen komen (even) terug naar de Zwinstreek

0

Binnenkort keert Museum Sincfala bijna 2000 jaar terug in de tijd. Tijdens de Archeologiedagen op zaterdag 15 juni 2019 kan je er de Romeinse Vismarkt bezoeken. Je ontdekt hoe de Romeinen leefden, proeft van Romeinse wijnen en kan op de foto als een echte Romein, compleet met kledij en kapsel. Laat je verbazen door de spannende verhalen en ontdek hoe het eraan toe gaat in het trainingskamp en in de arena van de gladiatoren tijdens een fantastisch spektakel.

Workshops voor groot en klein

Er worden die dag talloze leuke workshops georganiseerd. Je leert de dagelijkse activiteiten van het Romeinse volk kennen: wilgentenen vlechten, armbandjes weven, bordspelen … Voor wie benieuwd is wat er in die tijd op het menu stond, is er een kookworkshop met historica Annelies Van Wittenberghe (11 en 13 uur). Inschrijven kan via info@raakvlak.be.

Entertainment

Re-enactmentgroepen ‘De Gallische Hoeve’ en ‘Desmumhnach’ nemen je mee naar het trainingskamp en in de arena van de gladiatoren. Ze spelen scènes na uit de tijd van toen. Het lijkt bijna alsof je er zelf midden in zit. Een ervaring die je niet mag missen!

Expo Romeinen in de Zwinstreek

De Romeinse Vismarkt is tegelijk het startschot van de tijdelijke expo ‘Romeinen in de Zwinstreek’. Je stapt er binnen in de Zwinstreek anno 200 en leert de bewoners kennen aan de hand van meer dan 50 archeologische objecten, reconstructietekeningen, een LEGO-model en een 360°-film. De expo loopt nog tot en met 30 november 2019.

Toegang en deelname aan de activiteiten zijn gratis. Een kookworkshop en Romeinse hapjes of drankjes zijn verkrijgbaar tegen een kleine kost.

Locatie:

Sincfala, Museum van de Zwinstreek, Pannenstraat 140, 8300 Knokke-Heist

Wanneer?

zaterdag 15 juni, van 10 tot 17 uur.

Artikel